Dead Boy Detectives: DC-jeva serija je prešla s HBO-a na Netflix!

Adaptacija DC-jevog nadnaravnog strip serijala Dead Boy Detectives Neila Gaimana dobila je novi dom. Seriju je sada službeno preuzeo Netflix, a da li je to dobra ili loša vijest odlučite sami. Prije promjene streaming platforme, projekt je izvorno bio namjenjen za HBO Max, i tamo bi vjerojatno i ostao da nije došlo do spajanja HBO Maxa i Discoveryja, i promjene vizije DC-jevog svemira pod novim vodstvom, u koji se serija nije uklapala. Stoga je Warner Bros. Television odlučio ponuditi seriju na prodaju. Serija je za HBO Max naručena u travnju 2022. godine, a snimanje je započelo nekoliko dana nakon što su James Gunn i Peter Safran preuzeli DC Studios. Tada je već pretprodukcija otišla previše daleko da bi se razmišljalo o otkazivanju projekta. Prelazak na Netflix ispala je idealna strategija za održavanje serije na životu, a da se izbjegne povezivanje iste s novim DC-jevim svemirom.

Utemeljen na DC-jevim likovima koje su stvorili Gaiman i Matt Wagner, The Dead Boy Detectives potječe od izvršnih producenata Jeremyja Carvera (Doom Patrol) i Stevea Yockeya (The Flight Attendant). Yockey je također i showrunner serije zajedno s Beth Schwartz (Arrow). Pilot je režirao Lee Toland Krieger (The Chilling Adventures of Sabrina).

Radnja se odvija oko dvoje djece duhova Charles Rowlanda i Edwina Painea, koji odbijaju ući u zagrobni život kako bi ostali na zemlji i istraživali nadnaravne zločine, sa svojom živom prijateljicom Crystal Palace. Likovi su se prvi put pojavili u Gaimanovom stripu The Sandman 1991.

Dvoje duhova koji istražuju zločine već su debitirali u trećoj sezoni igrane serije Doom Patrol, a tumačili su ih Sebastian Croft i Ty Tennant. No u nadolazećoj seriji zamijenit će ih George Rexstrew kao Edwin Payne i Jayden Revri kao Charles Rowland, dok će Kassius Nelson preuzeti ulogu Crystal Palace. Ostale uloge tumače Briana Cuoco, Alexander Calvert, Yuyu Kitamura, Jenn Lyon i Lukas Gage, a Ruth Connell će također reprizirati svoju ulogu iz sada već otkazane serije Doom Patrol.

Gunn i Safran nedavno su predstavili prvo poglavlje njihovog plana za bolju integraciju DC-jevog filmskog i TV svemira u modelu koji odražava ono što je Berlanti izgradio s CW-evom skupinom DC-jevih heroja uključujući Arrow, The Flash, Superman & Lois i nekoliko drugih. DC-jeva lista uključuje pet igranih filmova i pet serija za HBO Max. U potonji je uključen i spin-off serije Peacemaker koja se odvija oko lika Amande Waller.

Check Also

Star Trek: Strange New Worlds, novi trailer, isječak i poster za 2. sezonu

Paramount Plus objavio je novi trailer, isječak i poster za drugu sezonu serije Star Trek: …

The Wheel of Time: Veliki lov počinje u rujnu, a do tada pogledajte prve fotke iz 2. sezone

Još od prošlogodišnjeg San Diego Comic-Cona znamo da je fantasy serija The Wheel of Time …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics