DC FanDome: prvi teaser za Reevesov film The Batman

Warner Bros. je tijekom virtualnog eventa DC FanDome objavio prvi teaser trailer za iznimno iščekivani film The Batman redatelja Matta Reevesa. Trailer već od početka jasno otkriva tmurni ton koji podcrtava i Nirvana sa „Something in the Way“, a nedugo nakon toga upoznajemo i jednog od negativaca – The Riddlera (Paul Dano), koji očekivano postavlja svoju prvu zagonetku… “From your secret friend. Who? Haven’t a clue. Let’s play a game. Just me and you.” Osim toga trailer je pružio i kratki pogled na još jednog negativca odnosno negativku Zoe Kravitz kao Selinu Kyle aka Catwoman, te puno konkretniji pogled na Jeffreyja Wrighta kao Jima Gordona. No ono što će vam najviše zapesti za oko je titularni lik, iliti vrlo “gothlooking” Vitez tame kojeg tumači Robert Pattinson.

Važno je istaknuti kako je za sada snimljeno tek 25-30% filma, i da je ovaj trailer napravljen samo na osnovu toga, ali se čini da je to bilo više nego dovoljno da se složi jedan vrlo solidan trailer.

Tijekom panela u sklopu eventa redatelj je potvrdio da će se film fokusirati na drugu godinu Brucea Waynea kao Batmana, što znači da preskače priča o podrijetlu u korist istraživanja kako Batman dobiva nadimak “najveći svjetski detektiv.” Redatelj je pojasnio kako Batman još ne predstavlja simbol nade za grad. “Još je na početku svog puta i boje ga se. Javnost se boji. I to je jedna od stvari s kojima će se suočiti u priči.” Reeves je također otkrio da je film u suštini detektivska priča koja prati niz misterioznih ubojstava koja razotkrivaju epsku povijest korupcije u Gothamu i kako je sa svim tim povezana Bruceova obitelj. Kao najveću razliku u odnosu na ostale filmove o Batmanu redatelj je izdvojio da Pattinsonov Batman radi greške i još uvijek uči.

Scenarij filma potpisuje Reeves zajedno s Mattsonom Tomlinom. Reeves i Dylan Clark (the Planet of the Apes films) produciraju film, sa Simonom Emanuelom, Michaelom E. Uslanom, Walterom Hamadom i Chantal Nong Vo kao izvršnim producentima.

U filmu ćemo osim već spomenutih gledati i Andyja Serkisa (Planet of the Apes, Black Panther) kao Alfreda Pennywortha, Colina Farrella (Fantastic Beasts and Where to Find Them, Dumbo) kao Oswalda Cobblepota aka Penguina, Johna Turturroa (Transformers) kao Carminea Falconea i Petera Sarsgaarda (The Magnificent Seven, Black Mass) kao Gothamovog okružnog tužitelja Gila Colsona.

The Batman u kina stiže 01. listopada 2021. godine.

“I’m vengeance.”

Check Also

Watchmen: prvi teaser trailer za animirani film od dva dijela

Sat otkucava! Warner Bros. Entertainment objavio je prvi teaser trailer za DC-jev dvodijelni animirani film …

MGM Plus naručio je tv adaptaciju Kingovog romana The Institute

MGM Plus naručio je seriju The Institute (Institut), adaptaciju romana Stephena Kinga. Iako se o …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics