D23 – Disney/Pixar: Uđite u magični svijet s novim animiranim filmovima

Proteklih godina u Hollywoodu se stvorio trend prequela/sequela, ili još gore remakea. Zato nas je ugodno iznenadilo da je Disney/Pixar animirana lista za iduću godinu ispunjena isključivo originalima. Da dobro ste pročitali, svi najavljeni animirani filmovi kuće Velikog miša originalni su uradci. I sudeći po onome što smo uspjeli saznati, čekaju nas animirane poslastice raznolike tematike, od orijentalnih zmajeva do pitanja duše.

Onward
Klikni za uvećanje postera!

Prvi na redu je animirani film za koji smo već imali prilike čuti (kao i pogledati prvi teaser), ali sada smo dobili novi poster, fotku i još malo informacija. Radi se o Onward, modernoj fantasy priči, koja prati dvoje elfovske braće, Iana i Barleya Lightfoota (Tom Holland i Chris Pratt), na njihovom epskom questu. Svijet u kojem braća žive je prepun magičnih i mitskih bića i životinja, no magija kao takva je nestala, te je time sličniji našem. No nakon što im majka (Julia Louis-Dreyfus) otkrije da je moguće (makar privremeno) vratiti njihovog oca nazad u život (video koji je pokazan na Expu ukazuje da će ga uspjeti vratiti uz pomoć magije iako ne baš u potpunosti iliti od struka prema dolje), dvoje tinejdžera kreću na put koji će zauvijek promijeniti ne samo njihove živote, već možda i vratiti magiju u svijet. D23 Expo nam je otkrio i da Octavia Spencer tumači lik Manracore koji će voditi braću u njihovim pokušajima korištenja magije. „Onward“ potpisuje i režira Dan Scanlon (Monsters University), čija je životna priča i poslužila za osnovu radnje. „Onward“ magiju u kina donosi 06. ožujka 2020.

Onward

Soul je metafizička komedija koja bi mnoge mogla podsjetiti na drugu Pixarovu uspješnicu „Inside Out“. Za razliku od emocija sad ćemo se baviti pitanjem duše. Joe Gardner (Jamie Foxx) je voditelj srednoškolskog benda čija je prava strast sviranje jazza. No san da postane poznati jazz glazbenik prekinut je njegovom iznenadnom smrti, što rezultira putovanjem njegove duše onkraj poznatog. Joeva duša završava na „The You Seminar“, mističnom mjestu gdje otkrivamo naše različite osobine. Nakon što sretne Dušu 22 (Tina Fey) koja mrzi Zemlju, Joe zajedno s njom kreće na putovanje koje bi ga trebalo vratiti nazad na Zemlju. Istovremeno, Joe je primoran da razmisli što uopće znači imati dušu. Zvjezdanu postavu čine Ahmir Questlove Thompson, Phylicia Rashad, Daveed Diggs. U redateljsku stolicu zasjeo je Kemp Powers koji je ujedno i jedan od scenarista s Mikeom Jonesom. A da nas očekuje posebna atmosfera potvrđuje izbor svjetski poznatog glazbenika Jona Batiste koji će izvesti originalni jazz za film, dok Trent Reznor i Atticus Ross rade na glazbenoj podlozi koja će nas voditi između svjetova. „Soul“ na velike ekrane stiže 19. lipnja 2020.

Soul

Soul

Soul

Dok su prva dva filma djelo Pixar animacije, sljedeći je isključivo djelo Walt Disney Animation studija. Raya and the Last Dragon odvesti će nas na Daleki istok, točnije u fantasy kraljevstvo Kumandra, gdje ćemo upoznati mladu ratnicu Rayu (Cassie Steele). Raya će se naći na misiji da pronađe Posljednjeg zmaja (Awakwafina), i vrati svjetlost i jedinstvo u svijet. Sisu je ostavljen na Zemlji u slučaju da se sile mraka vrate u naš svijet. Zanimljivo je da ovaj mitski lik nije samo zmaj, već ima i mogućnost da se transformira u čovjeka. „Raya and the Last Dragon“ istražuje teme zajedništva i nade, a posebno je zanimljivo da je svijet filma inspiriran predivnim i raznolikim kulturama jugoistočne Azije. Režiseri su Paul Briggs i Dean Wellins koji su radili na tematski sličnoj „Moani“, dok scenarij potpisuje Adele Lim. Ova epska fantasy priča nas očekuje 25. studenog 2020.

Raya and the Last Dragon

A dok iščekujemo godinu originala, ove nas godine ipak čeka jedan nastavak. To je ni više ni manje nego Frozen 2, koji će donijeti emocije i spektakl na velike ekrane (ne sumnjamo i novi evergreen) 22. studenog.

Check Also

Sunny: prvi trailer za Appleovu crnohumornu SF triler seriju

Apple TV Plus objavio je prvi, intrigantan trailer za njihovu nadolazeću crnohumornu SF triler seriju …

MGM Plus naručio je tv adaptaciju Kingovog romana The Institute

MGM Plus naručio je seriju The Institute (Institut), adaptaciju romana Stephena Kinga. Iako se o …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics