Concrete: neobičan i prekrasan kratki animirani film!

Otkrili smo jedan vrlo poseban kratki film – Concrete (Beton). Riječ je o animiranom filmu, točnije miksu 3D i 2D animacije koji je stigao iz produkcijske radionice švicarskih studenata iz Škole za umjetnost i dizajn u Luzernu (2015-2018). Originalno je svoju premijeru i obilazak festivala doživio još 2018., a putem se uspio izboriti i za nekoliko nagrada. 2019. godine je bio prikazan i u sklopu Svjetskog festivala animiranog filma Animafest Zagreb. Sada je konačno završio i on line. Režiseri filma su Pirmin Bieri, Aira Joana, Nicolas Roth i Luca Struchen. Muziku potpisuje Rahel Zimmermann. Concrete je vrlo apstraktan uradak, ali divan, i doista zaslužuje da ga se pogleda.

Uznemiren neprestanim vlastitim transformacijama, nemiran putnik traži svoje mjesto pod suncem. Tajanstveni susret u betonskoj zgradi usred jalove močvare daje mu nadu da je pronašao takvo mjesto.

Godinu dana prije diplomiranja, suredateljica filma Aira Joana priznaje da su tvorci filma prolazili kroz svojevrsno traženje samih sebe te su htjeli iskoristiti to iskustvo za njihov film istražujući tu ideju “pronalaska našeg mjesta u svijetu”. S ciljem stvaranja tog “osjećaja izvan mjesta”, redatelji su se ubrzo našli kako zamišljaju ono što opisuju kao “besciljnog lutalicu u prostranoj močvari, gdje je jedini drugi trag života prikazan divljom florom i oslikanom lisicom”. I tako se rodio narativ za Concrete.

Check Also

See: prvi teaser za drugu sezonu serije!

Apple TV Plus je objavio prvi teaser trailer za drugu sezonu postapokaliptične serije See. Prvi …

The Witcher: prvi teaser za 2. sezonu Netflixove igrane serije i najava WitcherCona!

Netflix je objavio prvi teaser za drugu sezonu iznimno iščekivane fantasy serije The Witcher. Video …

Web Statistics