Cloverfield: novi, direktni nastavak je službeno u izradi!

Prošlo je već više od 10 godina otkako je Cloverfield doveo divovsko čudovište u New York, film iz 2008. koji je potom iznjedrio labavo povezan svemir filmova koji do sada broji jako dobar 10 Cloverfield Lane iz 2016. godine i relativno loš The Cloverfield Paradox iz 2018. godine. Ali što je s pravim, direktnim nastavkom za Cloverfield, o čemu se priča već dugo, ali na kraju nikako da iz te priče nešto izađe? Pa, konačno smo dobili odgovor i na to pitanje. Jer čini se da će Cloverfield 2 najzad ugledati svjetlo dana. Ovaj puta neće biti riječ o filmu s materijalom “found footagea”, ali se zato čini da će svakako biti riječ o filmu koji je pravi nastavak onog iz 2008. godine. Detalji se očekivano drže u strogoj tajnosti, ali bar znamo tko na filmu radi, i za sada čitava stvar ne izgleda loše na papiru.

Scanarist filma će biti Joe Barton (Giri/Haji, nadolazeća nenaslovljena The Batman serija). Kuće koje stoje iza projekta su Abramsov Bad Robot i Paramount Pictures. Producenti su J.J. Abrams i Hannah Minghella. Redatelj originalnog filma Matt Reeves nije uključen u projekt.

Cloverfield iz 2008. godine je bio jako veliki hit, te je u prvom vikendu prikazivanja zaradio 40 milijuna dolara, dok je sveukupno uprihodio čak 172,4 milijuna dolara širom svijeta, na svega 25 milijuna koliko je koštao. Film je također i lansirao karijeru redatelja Matta Reevesa.

Cloverfield je pažnju publike privukao prvenstveno zbog netipičnog i tada relativno novog formata filma u obliku found footage prikaza. Odmah su na forumima, člancima ispod komentara i u fanovskim raspravama smišljane mnoge teorije o čemu se tu točno radi, od kuda je čudovište došlo, što je “cloverfield” i sve zajedno je privuklo jako puno pažnje i stvorilo veliki buzz za jedan monster movie iliti film s čudovištem u fokusu priče. Radnja prati pet mladih Njujorčana koji su prisiljeni pobjeći od divovskog čudovišta i drugih stvorenja dok su imali oproštajnu zabavu za Roba koji je trebao napustiti grad radi posla u Japanu.

Cloverfield

Check Also

Snowpiercer: puni trailer za 4. i ujedno posljednju sezonu serije!

Nakon što je prvi teaser objavljen početkom mjeseca AMC je objavio i puni trailer za …

37 godina nakon originalnog filma stiže Spaceballs 2

Amazon MGM Studios razvija nastavak kultne parodije Spaceballs (Svemirske lopte). Producenti projekta su Josh Gad …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics