Čini se da Henry Cavill više neće tumačiti Supermana

Kako prenosi The Hollywood Reporter izgleda kako DC-jev kinematografski svemir gubi svog Supermana. Navodno je do razlaza između Henryja Cavilla i Warner Bros.-a došlo radi neuspjelih pregovora oko cameo uloge za nadolazeći film Shazam!.

Warner Bros. je htio angažirati Cavilla koji je nedavno glumio u Mission: Impossible — Fallout, za cameo ulogu Supermana u filmu Shazam!, koji u kina stiže 05. travnja 2019. godine. No pregovori oko ugovora su pukli i izgledno je kako se vrata sada zatvaraju i za druga eventualna pojavljivanja Supermana.

Razlog tomu je što studio prebacuje svoj fokus na film Supergirl, koji će biti klasična priča o postanku superheroine. To automatski znači da tu glumac Cavillovih godina nema što tražiti, jer ako je Supergirl u tinejdžerskim godinama, Superman, odnosno Kal-El, bi bio beba.

Uz to, čini se kako Warner Bros. nema u planu raditi novi Superman film idućih nekoliko godina. “Superman je kao James Bond i nakon nekoliko uloga morate početi tražiti novog glumca.” – navodi izvor iz studija. Cavill će se tako postati još jedan heroj na izlasku, poput Bena Afflecka, od kojeg se također ne očekuje da se vrati u nadolazećem samostalnom Batman filmu redatelja Matta Reevesa.

Izvor iz Warnera tvrdi kako su se pregovori raspali poradi konflikta u rasporedu. Tome ide u prilog i nedavno dogovoren Cavillov angažman na Netflixovoj seriji The Witcher. S druge pak strane, drugi izvor navodi kako je obaveza na seriji Witcher prihvaćena nakon što Warner nije znao što bi učinio po tom pitanju, što ukazuje na potencijalnu promjenu u Warnerovoj strategiji. “To je svojevrsno priznanje kako neki dijelovi prijašnjih filmova nisu funkcionirali.” – izjavio je izvor.

I dok Affleck i Cavill gotovo sigurno odlaze, ostali koje smo vidjeli u filmu Justice League nastavljaju svoj put. Gal Gadot se vraća u filmu Wonder Woman 1984, koji u kina stiže u studenom 2019. godine. Jason Momoa predvodi Aquaman film koji stiže u prosincu, a Ezra Miller bi trebao započeti snimanje svog samostalnog Flash filma početkom 2019. godine.

Sve upućuje na to kako se Warner Bros. u najmanju ruku odlučio preoblikovati DC-jev kinematografski svemir. Kako će to izgledati, hoće li se svidjeti fanovima koji su navikli na postojeći, samo će vrijeme pokazati. Što vi mislite?

U međuvremenu stigle su i vijesti o potencijalnom novom izboru za glumca Supermana. Navodno je jedan na listi ni manje ni više nego Michael B. Jordan (Black Panther, Fantastic Four). Prema Deadlineu, Warner Bros. navodno želi ići u potpuno drugom smjeru sa sljedećim Superman filmom. To po prvi puta daje mogućnost odabir afričkoameričkog glumca kao Supermana. Treba imati na umu da je ovdje riječ o nečemu kako Deadline kaže, “za daleku budućnost”, jer Warner Bros. kako smo već i naveli nema u planu raditi novi Superman film idućih nekoliko godina.

Uloga Supermana nije jedina za koju Warner Bros. razmišlja o novom kastingu. Studio navodno razmišlja zamijeniti i Bena Afflecka kao Batmana, i to možda s Kitom Haringtonom (no za sada ništa od navedenog nije službeno).

Službeno je poznato samo da je Cavillov tim, točnije Dany Garcia preko Twittera izjavila kako je plašt još uvijek u Cavillovom ormaru, i da se tokom dana očekuje i očitovanje Warner Bros.-a.

Superman
HENRY CAVILL kao Superman u filmu MAN OF STEEL.

Check Also

Fallout: retro posteri glavnih likova serije!

Prime Video prvi je teaser trailer za seriju Fallout objavio još u prosincu 2023., a …

Apple će ekranizirati kultni roman Neuromancer Williama Gibsona

Apple TV Plus naručio je seriju Neuromancer, adaptaciju istoimenog kultnog i nagrađivanog romana Williama Gibsona, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics