Čini se da ćemo Vampirske kronike gledati na malim ekranima

 

27112016_vampirske_kronike_post_1

Serija knjiga o vampirima započela je 1976. godine s prvim romanom Intervju s vampirom, sa središnjim likom Lestatom, dobrostojećim Francuzom iz 18. stoljeća koji postaje vampir. Serijal romana sadrži 11 knjiga, a izdanje posljednjeg 12. romana očekuje se ove godine.
Prva knjiga iz serijala Intervju s vampirom adaptirana je za filmsko platno 1994. godine, a glavne uloge su tumačili Tom Cruise i Brad Pitt. Treći nastavak serije pod naslovom Kraljica prokletih također je imao svoju ekranizaciju, iako manje uspješnu, 2002. godine.

Universal Pictures i Imagine Entertainment 2014. godine su otkupili filmska prava i započeli su sa novim ekranizacijama Vampirskih kronika. No, čini se kako u konačnici od njihove filmske adaptacije neće biti ništa. Autorica Anne Rice objavila je na svome Facebook profilu kako je dobila nazad prava na ekranizaciju svog serijala romana te da ima u planu Lestata, Louisa, Armanda, Mariusa i ostatak ekipe oživjeti na malim ekranima.

Filmska prava Vampirskih kronika su ponovno u mojim rukama, sigurno i čisto! Ne mogu biti više uzbuđena nego što jesam! – Sada je moj san vidjeti Lestata, Louisa, Armanda, Mariusa i ostatak plemena u televizijskoj seriji najbolje kvalitete. U ovo Zlatno doba televizije, takva serija je pravi način da se prikaže čitava priča o ovim vampirima. – Moj sin, Christopher Rice, i ja ćemo razviti scenarij za pilot epizodu kao i detaljnu skicu za seriju, koja će vjerno prikazati priču Lestata kako je prikazana u knjigama sa svim situacijama koje čitatelji očekuju.

I nama se čini da bi tv serija bila najbolje rješenje za prikaz kompletne priče Vampirskih kronika. Okus krvi je bio veliki hit HBO-a, pa ne bi čudilo da se oni požure ukrasti ovu priliku za sebe. Niti Netflix ne bi bio loša opcija. I HBO i Netflix bi vjerojatno financijski uspjeli izdržati i da svaka sezona bude režirana s velikim filmskim režiserima, jer materijala za tako nešto ima, te bi se tako svatko od njih mogao primiti jedne knjige i vjerno je pretočiti u pokretne sličice. Nama ne bi smetao ni prokušani recept adaptacije Igre prijestolja. U svakom slučaju zanima nas krajnji rezultat te se nadamo da ćemo što prije čuti nešto konkretnije vezano uz to tko se zanima za serijal te kakav bi pravac s njim volio ucrtati.

Check Also

The Boogeyman: prvi trailer za Kingovu adaptaciju istoimene priče!

20th Century Studios i 21 Laps objavili su prvi trailer i poster za The Boogeyman, …

HBO je službeno odobrio 2. sezonu serije The Last of Us!

Čak i ako ne pratite HBO-ovu seriju The Last of Us sigurni smo da ste …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics