Christine: Bryan Fuller predvodi novu adaptaciju Kingovog romana!

Na pomolu je nova filmska adaptacija kultnog Kingovog romana Christine. Ovaj puta stiže iz zajedničke kuhinje Sony Picturesa i Blumhousea, a za nju će biti zadužen ni manje ni više nego Bryan Fuller (Pushing Daisies, Heroes, Star Trek: Discovery) kao scenarist i redatelj. Producenti za Blumhouse su Jason Blum, Vincenzo Natali i Steven Hoban, dok će Peter Kang nadzirati projekt za Sony Pictures. Navodno je Fullerov plan da radnja bude smještena u osamdesete, i da vjerno prati radnju romana. No to ćemo tek vidjeti jer projekt je trenutno u ranoj fazi, i Fuller tek piše scenarij.

E sad, ako vam već nije pomalo dosta što dobivate još jednu verziju Kingove adaptacije, ili ako vam nije legla Carpenterova vizija onda ste vjerojatno ovu vijest dočekali sa smiješkom. Nama su sve te nove vizije ipak mrvicu previše, iako Fuller ima soldan žanrovski pedigre, a vrijeme samo po sebi za novu/staru adaptaciju i nije loše, s obzirom da je King već neko vrijeme ponovo vrlo popularan.

Kingov roman je objavljen 1983. godine, a u fokusu priče je Plymouth Fury iz 1958. kojeg su zaposjele zlonamjerne nadnaravne sile. Radnja romana se odvija 1978. godine, srednjoškolac Arnie kupuje i obnavlja automobil i uskoro njegova osobnost počinje poprimati osobine slične prethodnom vlasniku Rolandu D. LeBayu, koji je imao povijest nasilnog ponašanja i čija su kći i supruga umrle u autu. Arnijeva djevojka Leigh, i njegov prijatelj Dennis pokušavaju saznati istinu koja se krije iza Christine, koja će se pak osvetiti svakome tko joj stane na put.

Prvu filmsku adaptaciju je Christine doživjela 1983. godine. Redatelj je bio legendarni John Carpenter, a scenarij je napisao Bill Phillips. Iako Christine iz 1983. nije ni blizu najboljeg Carpenterovog rada svejedno se smatra klasikom.

Check Also

Star Trek: Picard, novi teaser trailer za 2. sezonu otkrio je prvi pogled na Q-a!

Povodom proslave Dana kapetana Picarda objavljen je teaser trailer za drugu sezonu serije Star Trek: …

The Tomorrow War: finalni trailer za akcijski SF film s Chrisom Prattom u glavnoj ulozi!

Amazon je objavio novi, finalni trailer za akcijski SF film The Tomorrow War. Redatelj filma …

Web Statistics