The Stand: CBS All Access je službeno naručio 10 epizoda serije

Serija bazirana na Kingovom epskom postapokaliptičnom romanu The Stand je pronašla novi dom na CBS All Accessu. Sada sa službenom potvrdom i narudžbom od ukupno 10 epizoda konačno prestaju nagađanja oko potencijalne serije za CBS All Access, koja su započela skoro prije godinu dana.

I to nije sve, potvrđeno je kako je doista i dalje uz projekt vezan Josh Boone (The Fault In Our Stars, The New Mutants) na kojem je u ovoj ili onoj verziji radio još od 2014. godine, kada je inicijalno u igri bio film, pa zatim čak četiri filma, a potom je 2015. isplanirana miniserija koju bi u završnici popratio film.

Josh Boone će ovaj puta surađivati s Benom Cavellom (Justified, Homeland), te će zajedno voditi projekt i napisati scenarij, dok će Boone također i režirati. Izvršni producenti uz Boonea i Cavella su Roy Lee (It), Jimmy Miller (Land of the Lost), Richard P. Rubinstein (koji je producirao ABC-jevu miniseriju The Stand iz 1994. godine), Will Weiske (Land of the Lost) i Miri Yoon (Jonah Hex, Lore). I sam Stephen King, kao i njegov sin Owen King će sudjelovati u adaptiranju romana za potrebe CBS-ove serije.

The Stand je priča o slomu društva i civilizacije nakon izbijanja smrtonosne supergripe koja je ubila više od 99% čovječanstva u razdoblju od svega nekoliko tjedana. Ostaje šačica imunih koji nastoje preživjeti u novom svijetu. Roman se fokusira na dvije skupine preživjelih, grupu koju vodi dobronamjerna Majka Abagail i skupinu koju vodi Randal Flagg, demonska figura koja želi širiti kaos.

Kao što smo gore spomenuli The Stand je već doživio jednu adaptaciju romana. Bila je to solidno prihvaćena ABC-jeva miniserija koja je ostarjela poprilično dobro. Možda još zanimljivija stvar je da čitava priča o novoj adaptaciji nije započela s Booneom 2014. nego 2011. godine kada su uz projekt bili vezani redatelj David Yates i scenarist Steve Kloves s planom za tri filma. Već s krajem iste godine Ben Affleck je upao na mjesto redatelja, i 2012. izjavio kako se materijal pokazao prilično teškim za adaptaciju. Novosti nije bilo sve do 2014. kada redateljsku stolicu preuzima Josh Boone.

Roman The Stand izdan je još 1978. godine, a 1990. doživio je i prošireno izdanje. Hrvatski prijevod još nije izdan, no to bi se vjerojatno uskoro moglo promjeniti.

Check Also

We Have a Ghost: prvi trailer za Netflixovu obiteljsku nadnaravnu avanturu!

Netflix je objavio prvi trailer i poster za film We Have a Ghost, koji se …

Serije Titans i Doom Patrol završavaju s 4. sezonom!

HBO-ove superherojske serije Titans i Doom Patrol završavaju s četvrtom sezonom. Nismo posebno investirani u …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics