Castle Rock, od 02. kolovoza u HBO GO ponudi

Gledatelji će moći uploviti u jezivi svijet čuvenog pisca bestselera Stephena Kinga u novoj desetodijelnoj seriji Castle Rock, čija će premijera na HBO GO biti 02. kolovoza, kada stižu prve četiri epizode, nakon čega će po jedna nova epizoda dolaziti u ponudu svakog četvrtka. Premijera serije na HBO 3 kanalu će biti 26. kolovoza.

Kombinirajući mitologiju i intimne priče likova iz Kingovih najpopularnijih romana, serija predstavlja sagu o tami i svjetlosti koja se odigrava na nekoliko kvadratnih kilometara šumovitog kraja u američkoj državi Maine. Izmišljeni gradić Castle Rock u Maeinu zauzima značajno mjesto u Kingovom književnom opusu. Radnje romana „Cujo“ (Cujo), „Tamna polovica“ (The Dark Half), „Ono“ (It) i „Potrebne stvari“ (Needful Things), kao i novela „Tijelo“ (The Body) i brojne kratke priče poput „Rita Hayworth i iskupljenje u Shawshanku“ (Rita Hayworth and The Shawshank Redemption) su ili smještene u Castle Rock ili su na neki način povezane s tim gradićem.

Priča se barem u prvim epizodama odvija oko odvjetnika Henryja Deavera, koji dolazi u Castle Rock kako bi zastupao jednog zatvorenika iz zatvora Shawshank. Ubrzo se, kako to i priliči Kingovim djelima, počinju događati neobične stvari, manifestiraju se jezive pojave u različitim oblicima, širi se atmosfera napetosti, žanrovi horora i psiho/drame/trilera kreiraju gustu mrežu odnosa, paranormalnih situacija i straha.

Castle Rock je jedinstvena antologijska horor serija i prvo ovakvo istraživanje tema i svjetova koji objedinjuju Kingov opus. Sam Shaw i Dustin Thomason su razvili projekt za televiziju, potpisuju scenarij i imaju funkciju izvršnih producenata zajedno uz J. J. Abramsa, Stephena Kinga, Bena Stephensona, Marka Laffertyja i Liz Glotzer.

“Naš plan je oduvijek bio da pristupimo svakoj sezoni kao još nenapisanom Kingovom romanu. Uvijek smo voljeli priče koje se bave zločinom, kaznom, zatvorom i Kingovom borbom sa stvarnim čudovištima – što s njima radimo, kamo ih stavljamo, kako s njima postupamo i da li to i nas čini čudovištima. Ova sezona je napisana s naglaskom na Shawshank i Zelenu milju. Nadamo se da ćemo dobiti dovoljno prostora da se vratimo u buduće sezone i ispričamo jednu priču o velikom čudovištu iz 1974. ili drugačiju priču pod utjecajem nekog potpuno različitog Kingovog romana.” – izjavio je Shaw.

Glavne uloge tumače stars André Holland (Moonlight), Melanie Lynskey (Togetherness), Bill Skarsgård (It), Jane Levy (Evil Dead), Sissy Spacek (Bloodline), Terry O’Quinn (Lost) i Scott Glenn (The Leftovers). Više o likovima koje tumače možete otkriti ovdje.

Castle Rock trenutno na Rotten Tomatoes ima ocjenu kritičara 79%, dok su gledatelji dali čak 94%. Serija vrlo polako gradi likove i razvija radnju, više se poigrava psiholoških efektom, te gotovo da nema klasičnih jeftinih trikova zastrašivanja. Stoga ako ste fan upravo takvih klasičnih horora ovo bi vam moglo biti previše sporo, a gotovo sigurno barem u prve tri epizode neće biti dovoljno strašno. No s druge strane treća epizoda donosi neke vrlo zanimljive momente, pa nas zanima vidjeti u kojem će se smjeru to sve skupa nastaviti. U međuvremenu tu je za one nestrpljive i pogled na naredne epizode serije.

Check Also

Novi teaser za Maxovu seriju Dune: Prophecy!

Warner Bros. i Max objavili su novi teaser trailer za vrlo iščekivanu spin-off seriju Dune: …

Deadpool & Wolverine: novi teaser daje bolji pogled na Lady Deadpool

Od domaće pretpremijere filma Deadpool & Wolverine dijeli nas svega tjedan dana, a za sve …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics