Budite spremni vrištati od straha, jer Časna je stigla u grad!

Svjedočite najmračnijem poglavlju u svijetu Prizivanja. Tvorci jednih od najstrašnijih horora Prizivanje i Prizivanje 2, Corin Hardy (The Hallow) zajedno s producentima Jamesom Wanom i Peterom Safranom, uvode nas u novi mračni kut tog svijeta s filmom Časna.

Od prošlog tjedna strah se proširio ulicama grada Zagreba, ali i šire, gdje su slučajni prolaznici imali (ne)sreću naletjeti na časne sestre inspirirane ovom već kultnom franšizom. Jezive prikaze pojavile su se na različitim dijelovima grada i plašile slučajne prolaznike. Časne su uglavnom mirno stajale i promatrale iz prikrajka, a čuli smo za slučajeve da su izlazile iz Toi-Toi-jeva, sjedile na kavi ili kupovale u trgovini.

“Danas na putu od tunela Grič, preko Gornjeg grada sve do Tkalče sve puno nekakvih spodoba obučenih kao časne sestre i odvratno zamaskirane. Ljudi su vrištali od straha kada su ih vidjeli. Nakon najezde klaunova sad se još opatica po gradu moramo bojati”, opisao je slučajni prolaznik.
Za sada je izašlo nekoliko videa uplašenih građana, i velik broj fotografija „nečasne“, a mnogi već pušu na hladno i šalju fotografije pravih časnih sestara u kupnji namirnica.
„Naišla sam na njih. Htjele su me zatvoriti i pretvoriti u jednu od njih.“
„Srela sam je na Črnomercu, uspjela sam joj pobjeći.“
„Časna je upravo kupovala karte za kino.“

Mnoge je ovo podsjetilo na događaj od prošle godine kad su u Zagrebu osvanuli misteriozni crveni baloni koji su, kako se kasnije ispostavilo, bili marketinška kampanja za horor Ono. Je li slučajno da su se časne počele pojavljivati svega nekoliko dana prije otvaranja filma Časna, posljednjeg poglavlja u franšizi „Prizivanje“?
Hoće li časne osvanuti i u drugim gradovima, ne znamo, zato je najbolje neko vrijeme ne boraviti na samotnim i mračnim mjestima – osim, očito, u kinima gdje je i očekujemo premijerno od 05. rujna.

Kad mlada redovnica u rumunjskom samostanu počini samoubojstvo, Vatikan pošalje u istragu iskusnog svećenika s mučnom prošlošću i novicijatkinju koja se ubrzo treba zarediti kako bi otkrili što se točno dogodilo. Zajedno će saznati strašnu tajnu tog reda.
…u samostanu se ni na jedan tren ne smije prestati čuti molitva… bez obzira na sve.

Redatelj Corin Hardy velik je ljubitelj prethodnih filmova: „Pogotovo volim lik te sotonske časne, a najviše mi se kod nje svidjelo što je prije bila toliki misterij. Nismo dobili nikakvo objašnjenje otkud se pojavila – ali njezin izgled i ponašanje bili su zastrašujući. Savršena je ikona horora – njezine redovničke halje skrivaju joj lice, a zamotano tijelo ne čini se ljudskim. Kao da lebdi i da joj noge ne dodiruju tlo.“

„Smatram kako je ovaj gotički svijet koji smo stvorili uistinu zastrašujuće mjesto, a mi – kao i demonska časna Valak – samo čekamo gledatelje da ga posjete. Samo se pripremite na to da ćete vrištati od straha.“ – zaključio je Hardy.

„Sama pomisao kako se nešto što smatramo svetim i čistim, poput časne sestre, može pretvoriti u toliko zlu i nadnaravnu pojavu već od početka će duboko uznemiriti mnoge gledatelje.“ – izjavio je James Wan.

U glavnim ulogama su za Oscara nominirani Demian Bichir (A Better Life) kao svećenik Burke, Taissa Farmiga (American Horror Story) kao sestra Irene, i Jonas Bloquet (Elle) kao lokalni seljak Frenchie. U ostalim ulogama su Charlotte Hope (Game of Thrones) kao sestra Victoria, Ingrid Bisu (Toni Erdmann) kao sestra Oana, i Bonnie Aarons, kao Časna (The Nun) koja reprizira svoju ulogu iz Prizivanja 2.

Časna

Check Also

The Walking Dead: Dead City: otkriven je prvi teaser, službene fotke i datum premijere!

Danas je otkriven datum premijere za nadolazeći spin-off serije The Walking Dead (Živi mrtvaci) u …

Strange New Worlds je trenutno jedina igrana Trek serija s budućnošću, ali novosti nas očekuju uskoro!

Nakon što Discovery završi sa svojom petom i ujedno posljednjom sezonom planirom za početak iduće …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics