Carnival Row: potvrđena je 2. sezona, a objavljen je i novi fantastični trailer

Amazon Studios je tijekom jučerašnje ljetne novinarske TCA turneje objavio pristojnu količinu vijesti. Već smo sinoć prenijeli da je izvrsna SF serija The Expanse obnovljena za petu sezonu iako četvrta stiže tek 13. prosinca. Nije da ćemo se žaliti, dapače laknulo nam je što nećemo gristi nokte razmišljajući o novoj sezoni. No tu nije kraj žanrovskim vijestima, jer Amazon je za drugu sezonu obnovio i fantasy seriju Carnival Row. Za nju još ne znamo da li je vrijedna te obnove s obzirom da još nije prikazana niti jedna epizoda serije, ali očito je Amazon vjeruje u projekt i da je s njim zadovoljan čim se odlučio na takav korak. Tim povodom Amazon je objavio i novi trailer “Bury A Friend”, za seriju koja s prvom sezonom od ukupno osam epizoda stiže 30. kolovoza. Nadalje otkrivene su neke novosti vezane uz Amazonovu iznimno očekivanu prikvel seriju Lord of the Rings. Objavljen je prvi svojevrsni teaser koji otkriva svu kreativnu ekipu koja radi na seriji. No na žalost daljnja sudbina serije Good Omens nije utvrđena. Studio je dao do znanja da bi rado nastavio projekt pod uvijetom da Neil Gaiman, sutvorac serije bude i dalje involviran. “Vrlo smo sretni s tim kako nam je prošla prva sezona. I pala nam je na pamet ideja o vraćanju u taj svijet. To je sad u Neilovim rukama, ali mi bismo to rado napravili.” – izjavio je Vernon Sanders, Amazonov dopredsjednik.

Vratimo se na glavnu temu članka. Za one kojimo je možda nekako promaklo do sada Carnival Row je nadnaravnu fantasy serija, smještena u neoviktorijansko doba, u kojoj glavne uloge tumače Cara Delevingne (Suicide Squad, Valerian and the City of a Thousand Planets) i Orlando Bloom (Pirates of the Caribbean, Lord of the Rings).

Delevingne tumači vilu Vignette Stonemoss, izbjeglicu koja se sklonila u grad Burgue, gdje se mora nositi s ljudskim predrasudama i dugo čuvanim tajnama. Bloom tumači detektiva Rycrofta Philostratea, koji započinje opasnu vezu s Vignette dok istražuje seriju ubojstava koja prijete ionako krhkom miru. “To je bilo kao da sam zakoračio u najluđi dio vaše mašte, koji se samo odjednom razotkrio pred vašim očima.” – izjavio je Bloom o svom iskustvu uranjanja u svijet Carnival Rowa.

Ostale uloge tumače David Gyasi (Interstellar) kao faun Argeus, misterozni bogataš koji prkosi društvenom poretku selidbom u ljudsko susjedstvo; Karla Crome (Under the Dome) kao Tourmaline, vila pjesnikinja, otjerana iz svoga ratom rastrganog doma; Indira Varma (Game of Thrones) kao Piety Breakspear, matrijarh moćne obitelji koja vlada gradom; Tamzin Merchant (Salem) kao Imogen Spurnose, koja u Argeusu vidi priliku da svoju obitelj ponovo izdigne u nekadašnju aristokratsku slavu, Andrew Gower kao Ezra Spurnrose, Artemas Froushan kao Jonah Breakspear, Caroline Ford kao Sophie Longerbane, Jared Harris kao Absalom Breakspear i Simon McBurney kao Runyan Millworthy. Tu su još i Alice Krige kao the Haruspex, Ariyon Bakare kao Darius, Maeve Dermody kao Portia Fyfe, Jamie Harris kao Sergeant Dombey, Scott Reid kao Quill, Anna Rust kao Fleury i Sinead Phelps kao Jenila.

Originalna ideja je potekla od Guillerma del Tora, koji se svojedobno povukao s projekta, dok su René Echevarria i Travis Beacham dvojac koji je ostao do kraja finiširali seriju. René Echevarria (Star Trek, Teen Wolf, Castle, Medium) je scenarist, showrunner i izvršni producent. Travis Beacham (Pacific Rim, Clash of the Titans) je također izvršni producent, ali i originalni scenarist koji je napisao “A Killing on Carnival Row”, na čemu je serija i bazirana. Jon Amiel (The Core, Outsiders) je redatelj i izvršni producent, a u potonjoj ulozi je i Marc Guggenheim (Arrow, Eli Stone).

Iako naravno nije otkriveno gotovo ništa informacija vezanih uz drugu sezonu, nama je posebno zanimljivo što je najavljeno istraživanje lokacija za novu sezonu, koje su Prag (gdje se snimala prva sezona), ali ovaj puta u igri je i Hrvatska! Također sada znamo i da će prva sezona završiti s cliffhangerom. “Nitko od glavnih ili sekundarnih likova neće završiti sezonu u istim okolnostima iz kojih su krenuli.” – izjavio je Marc Guggenheim, izvršni producent serije.

Carnival Row

Check Also

Megalopolis: prvi, podijeljeni dojmovi o filmu!

Od premijere Megalopolisa koja se održala prije par dana u sklopu Filmskog festivala u Cannesu …

Stranger Things: nove fotke iza kulisa 5. sezone!

Moram priznati da me ne drži hype za petu sezonu Netflixove popularne serije Stranger Things. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics