Brutalni trailer za indonezijski superherojski film Gundala

Superheroji zadnju dekadu dominiraju kinima, ali i malim ekranima pa ne čudi da nam i iz Indonezije stiže Gundala, adaptacija njihovog popularnog stripa o heroju koji otpušta munje iz svojih ruku. Da stvar bude još zanimljivija film dolazi od poznatog horor veterana, scenarista i redatelja – Jokoa Anwara (Dead Time, The Forbidden Door, Ritual, Satan’s Slaves).

U stripu Gundala Putra Petir (Gundala, Son of Lightning) iz 1969. kojeg potpisuje pokojni Harya Suraminata Hasmi, Gundala čije je pravo ime Sancaka, je znanstvenik proklet s izvanrednom brzinom i sposobnošću manipuliranja strujum. Svoje sposobnosti je dobio prilikom stvaranja “anti-lightning” seruma, kada ga je pogodila munja. Strip je mješavina između DC-jevog “najbržeg živućeg čovjeka” Flasha i “lightning-wielding” javanskog mitskog heroja – Kia Agenga Seloa. Gundala je već jednom adaptiran za filmsko platno, i to još 1981. godine, kada je Teddy Purba tumačio titularni lik superheroja. Nova adaptacija će biti nešto drugačija od stripa, ali “Son of Lightning” će i dalje biti neustrašivi osvetnik. Film se zapravo bavi Indonezijom, te obrađuje probleme koji su trenutno tamo aktualni.

Glavne uloge tumače Abimana Aryasatya, Tara Basro, Bront Palarae, Rio Dewanto, Ario Bayu i Muzakki Ramdhan.

“Napisao sam scenarij razmišljajući o Abimani. Gundala nije nikad sebičan i uvijek stavlja druge prije sebe. To je također Abimana kojeg ja poznajem.” – izjavio je redatelj filma Joko Anwar.

Gundala u indonezijska kina slijeće 29. kolovoza.

Check Also

Prvi pogled na Tron: Ares!

Disney je otkrio prvi pogled na Tron: Ares, koji predstavlja nastavak filma Tron: Legacy. Nemojte …

Prvi pogled na reboot filma The Crow!

Konačno smo dobili prvi pogled na reboot filma The Crow (Vrana), u vidu netom objavljenih …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics