Brad Pitt u kombinaciji za film prema sf priči Stephena Kinga

 

14032014_King_Jaunt_post

Došlo je vrijeme za još jednu ekranizaciju Kinga. Ovoga puta riječ je o sf priči (da Stephen King ima i toga) „The Jaunt“ iz 1981. godine koja je prvi puta objavljena u časopisu The Twilight Zone, a potom u Kingovoj zbirci Skeleton Crew 1985. Oni stariji koji u svojim bibliotekama imaju (ili su posuđivali u knjižnici) Monolit broj 8 u izdanju Znaka Sagite sjetit će se te izvrsne priče koja je prevedena s naslovom „Ekskurzja“.

Film će režirati Andy Muschietti koji je režiro i hororac Mama u produkciji Guillerma del Tora, a prava je zatražila kompanija Brada Pitta Plan B. Prema svemu sudeći King je ponudio (kako to uobičajeno radi) prava za 1 dolar koja vrijede 90 dana u kojima se moraju ispuniti određeni zahtjevi pa vjerujemo da će uskoro biti dostupno više informacija.

Priča „The Jaunt“ djeluje kao tipičan uradak za Zonu sumraka, ali prema sjećanju mogu vam reći da mi je bila pravo oduševljenje. Radnja je smještena u 24. stoljeće i obitelj se priprema na putovanje prema Marsu. No ključno je da se putnici moraju držati pravila i biti pod anestezijom zbog načina putovanja. U protivnom događa se nešto ne baš dobro… Ne želim vam više otkriti pa preporučam da pribavite zbirku ili priču i bacite se na čitanje dok čekate film…

Check Also

Uskoro na Netflix stiže SF serija Chosen

Netflix pojačava dansku produkciju i najavljuje novu originalnu žanrovsku seriju. Riječ je o SF seriji …

Prvi trailer za filmsku adaptaciju Earwig and the Witch!

Stigao je prvi trailer za Earwig and the Witch, najnoviji animirani i prvi kompletno 3D …

Web Statistics