Božić dolazi, a s njim i Deadpool za male i velike – u PG-13 izdanju!

Ryan Reynolds ne prestaje iznenađivati. Prvo smo otkriti da je Pikachu zapravo detektiv, i da može pričati, a sada smo doznali da Deadpool voli bajke. Naime, 20th Century Fox je upravo objavio trailer za Once Upon a Deadpool, koji kao i sve s Deadpoolom u naslovu, izgleda fenomenalno. Kao što maskirani plaćenik objašnjava otetom glumcu Fredu Savageu, ovo je prepričavanje radnje Deadpoola 2, ali s nešto drugačijom, blažom, perspektivom. Naime, ova priča je prilagođena svim generacijama, ali i blagdanskom ugođaju filma. Nešto što (dosad) ne bi povezali s Deadpoolom. Iznenađenje je još i veće, budući da je do objave trailera bilo jako malo vijesti o ovom projektu, i to nedovoljno jasnih. Da ovo nije samo jeftini pokušaj studija da kapitalizira na uspjehu posljednjeg filma, pokazuje i podatak da su sve nove scene snimljene nakon premijere Deadpoola 2. Sam koncept filma, rezultat je suradnje Ryana Reynoldsa, aka Deadpoola, kao i scenarista Rhetta Reesea i Paula Wernicka – kreativnog trojica koji je ujedno surađivao na Deadpoolu 2.

Da nas doista čeka nešto novo, možemo vidjeti u samom traileru koji obiluje dobro poznatim humorom vezanim za ovu neobičnu franšizu, a ne propušta ni probiti četvrti zid, po kojem je franšiza poznata. No sve ovo radi se bez lokvi krvi, sveprisutnog nasilja i oštrih psovki. Osim Reynoldsa, važnu ulogu igra Fred Savage, koji ovdje glumi samog sebe. On se budi u krevetu u dječjoj sobi, te je zatočen prisiljen poslušati Deadpoolovu bajku. Ova scena je zamišljena kao homage, budući da evocira na sličnu scenu iz kultnog filma Princess Bride, u kojoj je, fanovi će se prisjetiti, Savage glumio lik unuka (iako ne zarobljenog) kojemu je djed pričao bajku. I sam naslov evocira na bajku, budući da je film zamišljen kao priča prije spavanja. Priča u kojoj su svi R elementi uklonjeni. Tako možemo vidjeti scene iz Deadpoola 2, kao i likove iz filma, iz obiteljske, manje krvave perspektive.

Kako Deadline doznaje, otmica Savagea bio je i jedan od dva razloga zašto je Reynolds, kojega Fox od 2006 traži PG-13 verziju, pristao na ovaj projekt. Glavni razlog, kako je glumac objasnio, je da dio zarade bude podijeljen u dobrotvorne svrhe, i to za udrugu „F-ck Cancer“, koja je u duhu filma, prigodno preimenovana „Fudge Cancer“. A da blagdanski ugođaj bude potpun pobrinuo se i način prikazivanja filma. Once upon a Deadpool premijeru ima 12. prosinca, te će na velikim ekranima biti dostupan 12 dana, sve do samog Božića.

Once Upon a Deadpool

Check Also

Wednesday ruši rekorde gledanosti, ali koliko je serija zapravo dobra?

Burtonova nadnaravna serija Wednesday, o titularnoj kćeri obitelji Addams s Jennom Ortegom u glavnoj ulozi, …

Novi pogled na Spider-Man: Across the Spider-Verse

Kad je Spider-Man: Into The Spider-Verse iliti Spider-Man: Novi svijet stigao u kina 2018. godine, …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics