Blomkampov najnoviji kratki film je zastrašujuć koliko je i prijeteći

Neill Blomkamp je pronašao svoj sljedeći dugometražni projekt – “The Gone World”, ali je očito i dalje dovoljno posvećen eksperimentalnim kratkim filmovima njegovog Oats studija.

Već su nas pristojno zastrašili s dvadesetominutnim filmovima “Rakka“, “Firebase” i “Zygote” koji se nalaze unutar relativno poznatih granica sf-a i horora. Uslijedio je i intrigantni no bitno kraći film “God: Serengeti” koji je navigirao vodama neobičnog fanatasyja. No svima im je zajednička pristojna količina originalnosti, drugačijih pristupa kao i primera za moguće ekspanizije.

Posljednji uradak je također vrlo specifičan i definitivno predstavlja jedan od eklektičnijih Blomkampovih filmova. Riječ je o petominutnom kratkom filmu “Kapture: Fluke“. Glavna razlika u odnosu na ostale eksperimentalne filmove Oats studija je da je on 100% kompjuterski generiran, dok su ostali bili mješavina live actiona i kompjuterski generiranih sekvenci. Film najviše podsjeća na svojevrsni teaser ili isječak za video igru.

Radnja se odvija u prostoru kompanije Kapture Technologies gdje njihovi neetični znanstvenici Gary i Jeff testiraju najnovije oružje nazvano Fluke. To je sistem koji omogućuje vojnicima da zarobe neprijatelja i doslovce s njim rade što ih volja jer putem transmitera preuzimaju potpunu kontrolu nad zarobljenikom.

Uvjereni smo da će vam se film urezati u pamćenje. Horor komponenta ovog ostvarenja nije samo u prirodi oružja koje je već dovoljno strašno samo po sebi, nego najviše leži u količini moći i ležernosti prilikom njegove upotrebe. Nije teško zamisliti uporabu sličnog oružja u današnjem svijetu.

Ukliko ste fan Blomkampovih kratkih filmova i želite vidjeti još sličnih uradaka tada podržite Oats Studios kupovinom Volume 1 dodataka na Steam platformi.

Check Also

See: prvi teaser za posljednje poglavlje priče!

Apple TV plus nedavno je objavio službeni teaser za treću sezonu njihove postapokaliptične serije See …

The Swarm: prvi trailer za seriju temeljenu na ekološkom SF trileru Franka Schätzinga!

Nedavno je otkriven prvi trailer za visokobudžetnu SF triler seriju The Swarm. Što ako sljedeća …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics