Kratki anime film kao uvod u “Blade Runner 2049”

Najmisteriozniji film godine koji je od samog početka bio obavijen velom tajne, nastavak koji smo čekali 35 godina a koji je potaknuo lavinu špekulacija stiže u domaća kina za točno tjedan dana a vaše ulaznice možete kupiti već danas. Net već obiluje pozitivnim komentarima nekolicine povlaštenih kritičara koji su imali tu privilegiju već pogledati Blade Runner 2049.

Kako bi zadnji dani prošli što brže, pogledajte ekskluzivni prilog o svijetu Blade Runnera koji sadrži izjave glavnih glumaca, redatelja i producenta o filmu, snimanju filma te njihovim cjelokupnim dojmovima.
Ryan Gosling, Harrison Ford, Jared Leto, Ana De Armas, Ridley Scott i Denis Villeneuve podijelili su pred kamerama svoje osobne dojmove o filmu, o tome kako je na njih utjecalo snimanje, što im je bilo naročito zanimljivo te kako gledaju na cjelokupnu filmsku priču. Kroz svoje izjave dali su nam, u natuknicama, i uvid u ono što nas čeka 05. listopada.
Zanimljivo je da, čak i u fazi snimanja ovih intervjua, glumcima je bilo strogo zabranjeno davati informacije o samoj radnji filma i odavati previše krucijalnih informacija o filmu, što i oni sami u jednom trenutku naglašavaju da nikad prije nisu doživjeli.

Također ako već niste svakako pogledajte i nedavno objavljeni kratki anime film “Blade Runner Black Out 2022“, treći i ujedno posljednji iz serije kratkih uvodnih filmova koji se odvija tri godine nakon originalnog filma kada su replikanti optuženi za aktivaciju masivnog elektromagnetskog pulsa koji je imao dalekosežne i vrlo destruktivne posljedice. Režiju ovog 15 minuta dugačkog anime filma potpisuje Shinichiro Watanabe (Cowboy Bebop), dok se za futurističku glazbenu podlogu koja značajno doprinosi atmosferi pobrinuo Flying Lotus.

Radnja filma Blade Runner 2049 odvija se 30 godina nakon prvog filma. Puno toga se promijenilo od 2019. kada se Rick Deckard (Harrison Ford) sukobljava s četiri odbjegla replikanta. U nastavku Ford dobiva pojačanje, na opće veselje ženske publike. Riječ je o Ryanu Goslingu s kojim Ford kreće u otkrivanje tajni zakopanih 30 godina te se na tom putu susreće s mnogim izazovima.

Prisjetimo se, u Blade Runneru iz 1982. Deckard (Harrison Ford) prisiljen je nastaviti svoj stari posao kao Istrebljivač te ukloniti četiri odbjegla replikanta koji su se vratili na Zemlju. Dakako da je u cijelu priču upletena i ljubavna priča a sam završetak filma ostao je prilično misteriozan. Fanovi će upravo zato biti sretni jer nastavak daje odgovore na pitanja gdje je Deckard bio proteklih 30 godina i što mu se doista dogodilo.

Check Also

Wednesday ruši rekorde gledanosti, ali koliko je serija zapravo dobra?

Burtonova nadnaravna serija Wednesday, o titularnoj kćeri obitelji Addams s Jennom Ortegom u glavnoj ulozi, …

Novi pogled na Spider-Man: Across the Spider-Verse

Kad je Spider-Man: Into The Spider-Verse iliti Spider-Man: Novi svijet stigao u kina 2018. godine, …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics