Blade Runner 2099: službeno je potvrđena Amazonova igrana SF serija

Amazon Studios je i službeno najavio da rade na spin-offu filma Blade Runner 2049. Riječ je o igranoj seriji koja će nositi naslov Blade Runner 2099. Izvršni producenti su Silka Luisa (Shining Girls), Ridley Scott i David W. Zucker za Scott Free Productions, te Andrew Kosove i Broderick Johnson za Alcon Entertainment. Silka Luisa je također i scenaristica serije. Trenutačno se traže dodatni scenaristi, i već se raspravlja o mogućim datumima početka produkcije. Amazon je seriju netom prebacio u kategoriju prioritetnog razvoja, što znači da će se proces kreiranja prve sezone odvijati brže od ostalih projekata koji su trenutno u razvoju. Scott je izrazio želju za režiranjem pojedinih epizoda, ali to još nije službeno potvrđeno.

Detalji radnje serije i dalje nisu poznati, ali naslov ukazuje da će se odvijati pedeset godina nakon događaja posljednjeg filma franšize pod redetaljskom palicom Denisa Villeneuvea.

Blade Runner 2099 je na streaming tržištu predstavljen prošle jeseni. Scott je još u studenom prošle godine izazivao s projektom. U intervjuu za BBC je izjavio da su pilot i ‘biblija’ već napisani za seriju. Tada je Scott prvi puta spomenuo seriju Blade Runner, iako se o njoj šuškalo ranije te iste godine.

Ovo je druga igrana TV serija koja je u razvoju a da je direktno povezna s filmovima Ridleyja Scotta. Prva je smještena u svemir Aliena, koju je FX službeno najavio još u prosincu 2020. godine. Tvorac serije je Noah Hawley (Fargo, Legion), a producenti su Ridley Scott i James Cameron. Ta se serija na malim ekranima očekuje 2023. godine.

Check Also

Novi video i poster za film Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves!

Paramount Pictures je objavio novi video i friški poster za film Dungeons & Dragons: Honor …

The Last of Us: uzbudljivi, puni trailer za HBO-ovu postapokaliptičnu seriju!

Tijekom panela na Brazilian Comic-Con Experienceu objavljen je puni trailer za HBO-ovu nadolazeću adaptaciju jedne …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics