Black Mask je glavni negativac filma Birds of Prey

The Wrap je prenio vijest da će nadolazeći superherojski film Birds of Prey za glavnog negativca imati mafijaškog šefa Black Mask kojem će ovo biti debi na velikom platnu. Black Mask je inače fanovima stripa poznat kao jedan od Batmanovih najvećih neprijatelja, te kao poremećeni mafijaš Gothama.

Roman Sionis aka Black Mask je ubio vlastite, bogate i statusom opsjednute roditelje te je preuzeo obiteljsku korporaciju samo da bi je uspješno uništio lošim poslovnim odlukama. Tražeći osvetu od ljudi koje je smatrao odgovornima za tu propast, posebno Brucea Waynea osobno i korporaciju Wayne Enterprises, on se vraća skriven iza crne maske od ebanovine, i kao predvodnik kriminalne organizacije False Face Society.

Lik Black Mask su stvorili Doug Moench i Tom Mandrake. Prvi puta se pojavljuje u Batmanu broj #386, 1985. godine. Tamo je opisan kao brutalan, sadistički kingpin koji predvodi bandu nazvanu False Face Society, koja ima fiksaciju na maske.

Birds of Prey režira Cathy Yan (Dead Pigs), a scenarij potpisuje Christina Hodson (Bumblebee). Radnja će se odvijati oko grupe heroina i negativki DC svemira, a glavna zvijezda je Margot Robbie kao famozna Harley Quinn koju smo već imali prilike gledati u Suicide Squadu. Harley Quinn će predvoditi svoj tim/bandu koje će činiti Black Canary, Huntress, Renee Montoya i mlada Cassandra Cain. Još nije poznato tko će tumačiti te likove, no šuška se da Warner Bros. razmatra Vanessu Kirby (The Crown) i Blake Lively (Green Lantern) za lik Dinah Lance/Black Canary, a Alexandru Daddario (Baywatch) za lik Helene Bertinelli/Huntress.

Na službenoj IMDB stranici filma je objavljen i vrlo kratak sinopsis:

Nakon što se razišla s Jokerom, Harley Quinn i tri superheroine – Black Canary, Huntress i Renee Montoya se okupljaju kako bi spasile mladu Cassandru Cain od zlog vođe kriminalnog podzemlja…

Birds of Prey počinje sa snimanjem krajem ove godine ili u siječnju 2019. godine.

Check Also

Prvi teaser za Netflixov distopijski film The Platform 2

Prvi pogled na Netflixov distopijski film The Platform 2 (Platforma 2) dobili smo još u …

Novi teaser za Appleovu 2. sezonu serije Severance!

Objavljen je friški teaser za drugu sezonu jedne od najboljih Appleovih žanrovskih serija – Severance. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics