Beyond Good & Evil: kultna igra dobiva filmski tretman!

Kultna Ubisoftova video igra Beyond Good & Evil dobiva filmski tretman na Netflixu! Redatelj filma je Rob Letterman (Detective Pikachu, Goosebumps), a Jason Altman i Margaret Boykin su producenti za Ubisoftov filmski ogranak – Ubisoft Film & Television. Zanimljivo je što se ovdje radi o hibridnom uradku između igranog i animiranog filma, pretpostavljamo nešto na tragu onoga što je Letterman napravio za poprilično uspješan Detective Pikachu.

Netflixova adaptacija je tek u ranoj fazi produkcije, pa se tek traži scenarist/i kao i ostali kreativni talenti za oživljavanje danas kultne igre.

Igra je originalno objavljena u studenom 2003. godine. Radnjom smještena u 25. stoljeće, na udaljeni rudarski planet koji je trenutno pod vanzemaljskim napadom, dok su vojni vladari koji su se zakleli da brane stanovništvo možda u dosluhu s osvajačima, a fotoreporterka Jade se mora udružiti s podzemnim pokretom otpora kako bi razotkrila zavjeru i spasila planet…

Originalna igra je smatrana velikim kritičkim uspjehom nakon objavljivanja, zaradivši pohvalne kritike za svoju animaciju, setting, priču i dizajn. No isto tako je dobila i neke negativne komentare na račun tehničkih problema, ali je unatoč tomu nominirana za Game of the Year of 2004 Game Developers Choice Awards. Na žalost, igra je po izlasku financijski podbacila, a krivnja se stavljala na teret prezasićenom tržištu kojim su dominirale već uspostavljene franšize. Tijekom godina stvari su se promjenile, i Beyond Good & Evil je stekao brojne vjerne fanove, pa je Ubisoft 2017. najavio da razvija prikvel igre. Prvi pogled pa prikvel, odnosno gameplay za Beyond Good & Evil 2 je prikazan još 2018. na sajmu E3, no u međuvremenu nije izašlo ništa novih informacija. Možda će nešto novosti ili novi pogled na Beyond Good & Evil 2 svjetlo dana ugledati na nadolazećim Ubistoftovim virtualnim događanjima, ali činjenica je da prvi od njih Ubisoft Forward nije za sada ponudio ništa vezano uz taj naslov.

Check Also

Ekskluzivne fotke i novi detalji iz Marvelove serije Secret Invasion!

Vanity Fair je netom objavio galeriju ekskluzivnih fotografija iz nadolazeće Marvelove serije Secret Invasion, koje …

Star Trek: Starfleet Academy, službeno je najavljena nova igrana serija!

Nema dugo da smo pisali o tome kako je Strange New Worlds u tom trenutku …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics