Ben Affleck se ipak vraća ulozi Batmana u filmu The Flash

Jučer su stigle vrlo iznenađujuće vijesti, da ćemo ipak još jednom imati priliku gledati Bena Afflecka kao Batmana, u DC-jevom filmu The Flash gdje titularnu ulogu tumači Ezra Miller. Nakon što je najavio povlačenje iz uloge Batmana zbog svojih osobnih problema čini se da je Affleck sada na boljem putu te se pristao vratiti kao Bruce Wayne za nadolazeći film The Flash.

Redatelj filma je Andy Muschietti (It), a priča je adaptacija stripovskog specijala Flashpoint iz 2011. godine čiji su tvorci Geoff Johns i Andy Kubert. U njemu je najbrži čovjek na svijetu uspio uletjeti u alternativne dimenzije i paralelno vrijeme. Iz toga proizlazi odgovor kako Affleckov Batman može postojati u istom filmu kao i Batman Michaela Keatona, koji je već ranije spominjan, a sada i službeno potvrđen kao vrlo značajan dio priče.

“On ima veliki emocionalni utjecaj na film. Interakcija i odnos između Barryja i Affleckovog Waynea donijet će nam emocionalnu razinu koju još nismo vidjeli.”, otkrio je Muschietti za Vanity Fair i objasnio: “Ovo je Barryjev film, Barryjeva priča, ali njihovi likovi su povezani više nogo što mislimo. Obojica su izgubili majke koje su ubijene i to je jedna od emocionalnih niti filma. To je gdje je Affleckov Batman bitan.”

Kao što već spomenuli Affleck neće biti jedini Batman kojeg ćemo vidjeti u filmu. Očekuje nas nekoliko heroja iz alternativne dimenzije koji će se pojaviti, a koje smo već imali prilike gledati u DC-jevom kinematografskom svemiru. Ono što sasvim sigurno znamo je da će jedan od njih biti Batman Michaela Keatona iz kultnog Burtonovog filma iz 1989. godine. Za sada gotovo ništa ne znamo o toj ulozi osim da se na nju redatelj filma osvrnuo kao na “značajni” dio.

“Ovaj je film vrlo važan u smislu da predstavlja priču koja podrazumijeva ujedinjeni svemir gdje vrijede sve kinematografske iteracije koje smo prije vidjeli. To je sveobuhvatno u smislu da govori da sve što ste vidjeli postoji, i sve što ćete vidjeti postoji, u istom ujedinjenom multisvemiru.” – izjavio je Muschietti.

DC ima i drugih motiva za istraživanje ove priče. Batman je previše vrijedan lik da bi ga se dugo moglo ostaviti po strani, a novi glumci će uvijek ulaziti u tu ulogu. Umetanjem koncepta multisvemira u priču, Warner Bros. pokušava stvoriti način da zajedno egzistiraju sve konkurentne frakcije njihovog fandoma.

Koliko su točno svi ti Batmani bitni za priču te hoćemo li imati prilike vidjeti još kojeg, otkrit ćemo u srpnju 2022. kada The Flash stiže u kina.

Check Also

The Walking Dead: Dead City: otkriven je prvi teaser, službene fotke i datum premijere!

Danas je otkriven datum premijere za nadolazeći spin-off serije The Walking Dead (Živi mrtvaci) u …

Strange New Worlds je trenutno jedina igrana Trek serija s budućnošću, ali novosti nas očekuju uskoro!

Nakon što Discovery završi sa svojom petom i ujedno posljednjom sezonom planirom za početak iduće …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics