BBC je naručio seriju The Watch, baziranu na serijalu Discworld Terryja Pratchetta

Već dulje vrijeme se priča o potencijalnoj novoj adaptaciji Pratchettovih djela za televiziju. Amazon nam je za iduću godinu već spremio seriju Good Omens s Michaelom Sheenom i Davidom Tennantom, a BBC je sada dao zeleno svijetlo za The Watch, šestodijelnu prvu sezonu serije o dogodovštinama policije najvećeg grada Discworlda. Riječ je o seriji baziranoj na kolekciji City Watch, koja je dijelom opsežnog književnog serijala Discworld legendarnog Terryja Pratchetta.

The Watch će producirati BBC America, zajedno s produkcijskom kućom Narrativijom koju je Pratchett osnovao 2012. upravo zbog adaptacija svojih djela u druge medije. Scenarist serije će biti Simon Allen (The Three Muskeeters, Das Boot). Hilary Salmon (Silk, Rillington Place) i Ben Donald će biti izvršni producenti za BBC, dok će Rob Wilkins biti izvršni producent za Narrativiju. Phil Collinson će također biti izvršni producent.

Pratchett se kroz osam nastavaka Discworlda bavio junacima Straže korumpiranog, prljavog, nasilnog, no i iznimno humorističnog i šarolikog grada Ankh-Morporka. The Watch će pratiti legendarnu Gradsku stražu i njezine prepoznatljive likove kao što su kapetan Sam Vimes, damu Sybil Ramkin, naivnog ali i hrabrog Carrota, tajanstvenu Anguu, genijalnog forenzičkog stručnjaka Cheeryja te neizostavnu ikonsku Smrt.

Discworld je već adaptiran za male ekrane. 2007. godine je emitiran “Terry Pratchett’s Hogfather”, a zatim su 2008. uslijedile “The Colour of Magic” i 2010. godine “Going Postal”.

“S obzirom da događanja u našem svijetu čine ludilo Discworlda jezivo bliskim, ne postoji bolje vrijeme da vratimo Terryjevu zabavu, vatru i ljutinu ponovo na male ekrane, i za to nema bolje kuće nego što je BBC America,” izjavio je Allen. “The Watch je uočljivo britanski ali definitivno svjetski triler koji je nesvakidašnji u svom pristupu fantastici, dok se u isto vrijeme ozbiljno bavi tematikom smrtnosti, inkluzije, alternativnih činjenica i pravde. To je vrtoglava raskoš nade, radosti, neizvjesnosti i odvažnog mračnog humora”.

The Watch

Check Also

The Mandalorian: novi poster za 3. sezonu i specijalni promo video!

S obzirom da nas od treće sezone serije The Mandalorian dijeli svega mjesec dana ne …

The Boogeyman: prvi trailer za Kingovu adaptaciju istoimene priče!

20th Century Studios i 21 Laps objavili su prvi trailer i poster za The Boogeyman, …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics