Battlestar Galactica: novi film će uz nadolazeću seriju postojati unutar zajedničkog svemira

Konačno smo dobili dugo očekivani update za Universalov film Battlestar Galactica. Novosti oko filmske adaptacije su vrlo rijetke otkako je 2020. prvi put objavljeno da se na njoj radi, osim informacije da će Simon Kinberg (The 355) pisati i producirati projekt uz Dylana Clarka (Rise of the Planet of the Apes). No u nedavnom intervjuu Kinberg je govorio o odnosu između dva nova proširenja franšize, i između ostalog dao naslutiti da će film i TV serija, koju predvodi Sam Esmail (Mr. Robot), postojati unutar zajedničkog svemira. Također otkrio je i da je sada završen i drugi draft za film:

“U procesu smo nalaženja s redateljima i nadamo se da ćemo ove godine imati redatelja i početi pripremati film. To je ogroman film i pripreme će imati jako dugo pripremno razdoblje, pa mi se čini da čak i kad bi danas imali redatelja, trebalo bi šest do devet mjeseci da se ovaj film pravilno pripremi. Dakle, najranije bi počeli snimati krajem ove godine. Ali najvjerojatnije će to biti početkom sljedeće godine.”

Što se tiče ranije spomenutog odnosa između filma i nadolazeće serije Kinberg je naglasio da ne može reći previše, ali nešto malo informacija je ipak otkrio:

“U vezi situacije sa Samom i njegovom serijom, ne mogu reći previše o tome osim što postoji sinergija između dva projekta i stalna komunikacija između nas. Zbližili smo se i jako smo se dobro provodili zajedno i postojat će, zbog nedostatka boljeg izraza, a to je prečesto korišten izraz, zajednički svemir.” Također otkrio je i da iako postoje određene poveznice s prijašnjom serijom da film nije nastavak ili remake remek-djela Rona Moorea.

Dijeljeni svemir znači i širom otvorena vrata potencijalnim budućim spin-offima i filmovima, što će fanovi bez sumnje pozorno pratiti.

Check Also

Teaseri za otkačeni, animirani web SF serijal Mothership

Uskoro nas očekuje animirana, antologijska web SF serija kratkih filmova Mothership, čiji teasere možete pronaći …

Outer Range: trailer za 2. sezonu serije izaziva putovanjem kroz vrijeme

Prime Video objavio je prvi službeni trailer i poster za drugu sezonu SF mystery serije …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics