Aya And The Witch: prvi pogled na Ghiblijev novi animirani film!

Prije par dana pisali smo o animiranom filmu Aya to Majo (Aya and the Witch), a sada je Studio Ghibli otkrio i prve fotografije. Komentari na fotke za sada nisu najbolji radi novog, kompletnog 3D kompjuterskog stila animacije koji je daleko drugačiji od onoga što smo navikli, odnosno od rukom crtane 2D animacije. Sviđao vam se novi stil ili ne, ovo je ono što ćemo dobiti, bar što se tiče ovog filma koji je baziran na dječjoj knjizi Earwig and the Witch iz 2011. godine, autorice Diane Wynne Jones. Zanimljivo je kako je njezin rad također inspirirao i Ghiblijev film Pokretni dvorac (Howl’s Moving Castle). Redatelj je Goro Miyazaki (Tales from Earthsea, From Up On Poppy Hill), sin legendarnog Hayaoa Miyazakija. I Hayao Miyazaki je također bio uključen u projekt, te osim što ga je isplanirao, radio je i nadzor nad njim od samog početka.

Knjiga u fokusu ima djevojčicu Earwig (za potrebe filma je njezino ima promjenjeno u Aya), siroče koje je živjelo u Domu za djecu St. Morwald još od kako je bila beba, ali sve se to mijenja na dan kada ju je usvojila misteriozna žena Bella Yaga, za koju se ispostavlja da je zapravo strašna vještica koja dovodi Earwig da živi u njezinom domu punom nadnaravnih stvari. Uz pomoć mačke koja priča, Earwig mora koristiti svoju pamet kako bi preživjela u svom novom čarobnom okruženju.

“Ako je Pipi Duga Čarapa priča o najjačoj djevojčici na svijetu, Aya je priča o najpametnijoj djevojčici na svijetu”, svojedobno je izjavio producent i suosnivač Studija Ghibli Toshio Suzuki. “Aya je pomalo drska, ali i nekako simpatična. Nadam se da će je voljeti različiti tipovi ljudi.”

Film je koprodukcija između Ghiblija, NHK-a i NEP-a (NHK Enterprises). Za sada nema planova za puštanje filma u japanska kina, nego će biti emitiran na NHK-u, najvećoj TV postaji u Japanu. Za one koji se s ovim stilom baš nikako ne mogu pomiriti podsjećamo da Hayao Miyazaki radi na rukom crtanom animiranom filmu How Do You Live?, za kojeg se Suzuki nada da će biti gotov u naredne tri godine.

Aya And The Witch

Aya And The Witch

Aya And The Witch

Aya And The Witch

Aya And The Witch

Aya And The Witch

Aya And The Witch

Check Also

Fallout: retro posteri glavnih likova serije!

Prime Video prvi je teaser trailer za seriju Fallout objavio još u prosincu 2023., a …

Apple će ekranizirati kultni roman Neuromancer Williama Gibsona

Apple TV Plus naručio je seriju Neuromancer, adaptaciju istoimenog kultnog i nagrađivanog romana Williama Gibsona, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics