Avengers: Endgame Super Bowl spot

Sinoć je jedan spot stvorio najviše buke na famoznom Super Bowlu. Vjerojatno i sami pogađate da je riječ o spotu za Avengers: Endgame. Da, vrlo je kratak, ali nitko ne može dočekati saznati što naše junake čeka u završnici stoga je svaki komad novog video materijala iznimno dobrodošao.

Spot na samom početku odaje počast izgubljenim herojima, te zatim otkriva svijet koji se čini u popriličnom kaosu nakon Thanosovog “napada”, ali unatoč svemu što i sami proživljavaju preostali heroji se ponovo okupljaju kako bi stvari koliko toliko postavili na svoje mjesto. Kako će to točno napraviti još uvijek nije poznato, no ipak smo dobili neke tragove poput štita koji je ponovo u rukama Kapetana Amerike te klasičnog stripovskog kostima u kojem je Rocket (a kad smo već kod njega, čini se da se on i Thor u nekom trenutku nalaze na Thanosovoj farmi gdje je zadnji puta viđen kako “tuguje”). Određene scene pokazuju da postoji značajniji vremenski odmak od događaja u prošlom filmu. Što god bi se eventualno tek moglo dogoditi svijet se još uvijek teško nosi s činjenicom da je izbrisano 50% stanovništva. Čisto je logično, kako spot i ukazuje da postoje grupe za potporu i u jednoj se nalazi i sam Steve Rogers. Crna udovica se sa svojim emocijama nosi na drugačiji, njoj svojstveniji način, prazneći klipove magazina u papirnate mete. Ona i Kapetan Amerika će ovaj puta sastaviti plan koji mora uspjeti (za koji se pretpostavlja da uključuje putovanje kroz vrijeme). I u tome neće biti sami, kako otkriva snimka iz sjedišta Avengersa uz njih su i Bruce Banner aka Hulk, Thor, Rocket, Scott Lang aka Ant-Man i James Rhodes aka War Machine. Negdje plutajući u svemiru su Tony Stark i Nebula, ali Tony se ne predaje i radi ono što zna najbolje, pokušava naći izlaz iz naizgled bezizlazne situacije… Svi znamo da mu to ide od ruke, tako da… U spotu je i Hawkeye, koji je kako smo vidjeli u prvom traileru prihvatio identitet Ronina (u stripu se to događa nakon smrti njegove žene i djece, a ovdje se pretpostavlja da su i oni nesretne Thanosove žrtve). Za kratak pogled na njega nema nikakvog konteksta, ali crveno svjetlo priziva osjećaj opasnosti. Odjava spota je u suprotnosti sa sumornim početkom, te otkriva nadu, jer heroji ne odustaju. No zanimljivo je da u toj famoznoj sceni nema Iron Mana i Nebule, ali za njih pretpostavljamo kako su još uvijek izgubljeni u svemiru; nema ni Ronina što vjerojatno ukazuje da je to ranija scena iz filma, a najviše zapinje za oko da nema Kapetanice Marvel što opet najvjerojatnije ukazuje da se samo još nije pojavila do tog dijela filma ili kako neki fanovi nagađaju s obzirom na određeni prazan prostor da je možda iz nekih scena spota namjerno izbrisana… Jeste li primjetili da Thor nema plašt u toj zadnjoj sceni, i iako se ne vidi puno nagađa se da svi heroji u njoj nose nove uniforme i da su se zaputili u “Quantum Realm” kako bi putovali kroz vrijeme u pokušaju da ponovo napišu povijest.

Glavne uloge u filmu tumače Robert Downey Jr., Chris Evans, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Mark Ruffalo, Jeremy Renner, Paul Rudd, Don Cheadle, Karen Gillan i Brie Larson.

Avengers: Endgame u kina stiže 26. travnja.

“Dio putovanja je i njegov kraj.”

Avengers: Endgame

Check Also

Foundation: David S. Goyer više nije showrunner Appleove serije!

Ranije ovog mjeseca pojavile su se informacije da se Appleova inače vrlo uspješna serija Foundation …

Otkriveno je kada stiže HBO-ova serija o Harryju Potteru!

Nakon što je J. K. Rowling bila minimalno uključena u iščekivani specijal Harry Potter 20th …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics