Avengers: Endgame samo što nije stigao, a novi teaser odveo nas je gdje je sve počelo

Najiščekivaniji film najuspješnije Marvelove franšize, Avengers: Endgame (Osvetnici: Završnica), koji donosi spektakularno finale kao posljedicu kataklizmičkih događaja koji su prethodili u Ratu beskonačnosti, napokon stiže na kino platna 25. travnja.

Ova Marvelova franšiza najuspješnija je u povijesti i u proteklih je 11 godina prošla dosad nezabilježeno filmsko putovanje, koje se proteže kroz nekoliko galaksija i uključuje čak 22 filmska naslova. Posljednja etapa putovanja Osvetnika, na kino platno donosi dosad neviđen, najsmrtonosniji obračun u veličanstvenoj završnici između Osvetnika i Thanosa. Avengers: Endgame započinje u trenutku kada su Osvetnici poraženi od Thanosa, koji je, nakon što je prikupio šest kamena beskonačnosti, nametnuo svoju volju cijelom čovječanstvu i izbrisao polovicu svjetske populacije, uključujući dio Osvetnika. Preostali Osvetnici suočeni su s dosad najvećim izazovom – da pronađu način da poraze Thanosa jednom zauvijek.

Završnicu su režirali su Anthony i Joe Russo, koji su režirali i prethodni Rat beskonačnosti kao i dva dijela Kapetana Amerike, a producirao ga je Kevin Feige. Christopher Markus i Stephen McFeely su autori scenarija, dok su izvršni producenti Louis D’Esposito, Victoria Alonso, Michael Grillo, Trinh Tran, Jon Favreau i Stan Lee.

Svi ljubitelji Marvela u kinima će uskoro moći opet vidjeti slavnu superherojsku ekipu predvođenu senzacionalnom glumačkom postavom: Robert Downey Jr. kao Iron Man, Chris Evans kao Kapetan Amerika, Mark Ruffalo kao Bruce Banner, Chris Hemsworth kao Thor, Scarlett Johansson kao Black Widow, Jeremy Renner kao Hawkeye, Brie Larson kao nova članica Marvelova filmskog svemira, Kapetanica Marvel, Paul Rudd kao Ant Man, Don Cheadle kao War Machine, Karen Gillan kao Nebula, Danai Gurira kao Okoye i Bradley Cooper kao Rocket. Također se vraća i Gwyneth Paltrow kao Pepper Potts, Jon Favreau kao Happy Hogan, Benedict Wong kao Wong i Tessa Thompson kao Valkyrie. Josh Brolin pak nastupa kao zloglasni negativac Thanos.

“Ako i dalje imamo kapaciteta pričati zanimljive priče koje uključuju žene, muškarce, sve rase, sve vjeroispovijesti i religije, to ćemo i činiti. Svijet je raznolik, a mi težimo tome da snimamo filmove koji portretiraju društvo kakvo ono jest u stvarnosti. Ljudi uživaju gledajući takve filmove. To smo dokazali s Black Pantherom, i to nam daje satisfakciju da nastavljamo probijati granice. Izuzetno smo uzbuđeni da nastavljamo istraživati superheroje najrazličitijih pozadina u budućnosti. Uz filmove Rat beskonačnosti i Završnica, gledatelji uistinu imaju mogućnost vidjeti koliko raznolik i širok spektar likova živi u Marvelovom kinematograskom svemiru”, ističe izvršni producent Louis D’Esposito.

“Prije nego što smo gotovi, imamo još jedno obećanje za održati.” Sad teško je točno biti siguran na koje se specifično obećanje ovo odnosi iako možemo pogađati. No s čim su točno gotovi. Da li su postigli neki tkz. ugovor s vragom da bi porazili Thanosa? Jesu li pristali žrtvovati vlastite živote da bi vratili živote polovice stanovnika svemira? Pa ako ništa drugo saznat ćemo dovoljno brzo…

Avengers: Endgame

Check Also

Snowpiercer: puni trailer za 4. i ujedno posljednju sezonu serije!

Nakon što je prvi teaser objavljen početkom mjeseca AMC je objavio i puni trailer za …

37 godina nakon originalnog filma stiže Spaceballs 2

Amazon MGM Studios razvija nastavak kultne parodije Spaceballs (Svemirske lopte). Producenti projekta su Josh Gad …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics