Avatar: The Way of Water premašio je milijardu dolara prihoda!

Avatar: The Way of Water (Avatar: Put vode) premašio je milijardu dolara prihoda na globalnom tržištu u 14 dana, te tako postao filmom koji je ove godine najbrže prešao taj iznos na kino blagajnama. S više od 300 milijuna dolara na domaćem tržištu i otprilike još 700 milijuna dolara na inozemnim tržištima, dugoočekivani nastavak je tako postao treći film u 2022. godini koji je zaradio više od milijardu dolara na kino blagajnama diljem svijeta, što ga svrstalo uz bok hitova Top Gun: Maverick (kojem je trebalo 31 dan da premaši taj iznos) i Jurassic World: Dominion (kojem je trebalo više od četiri mjeseca da ostvari taj rezultat).

Usporedbe radi, devet filmova objavljenih 2019. godine je premašilo milijardu dolara prihoda na svjetskom tržištu. The Way of Water najbrže je postigao taj cilj nakon filma Spider-Man: No Way Home iz 2021., kojem je za to trebalo 12 dana. Zanimljivo je da je samo šest filmova u povijesti zaradilo milijardu dolara u prva dva tjedna prikazivanja. No isto tako taj je rezulat daleko od rezultata originalnog filma iz 2009. godine, koji se nakon ponovljenih projekcija približio prihodu od skoro tri milijarde dolara. Iako nastavku čini se ne šteti 13 godina razmaka između filmova, svejedno će se teško približiti iznosu originala s obzirom da se tržište još nije u potpunosti oporavilo od pandemije koronavirusa. Tim više jer Kina, koja čini veliki dio tog tržišnog kolača, doživljava ponovno jačanje virusa, dok Rusija, još jedno veliko tržište, neće uopće imati pristup filmu.

Iako bi se i ovaj trenutni rezultat smatrao fantastičnim u bilo kojoj drugoj prilici, još uvijek je nejasno može li film dosegnuti procijenjenu točku pokrića koju je James Cameron otkrio da mora postići kako bi uopće bio isplativ. Redatelj filma još je prije nekog vremena izjavio da bi The Way of Water trebao završiti kao treći ili četvrti ‘najveći’ film svih vremena, što znači da bi trebao zaraditi oko 2 milijarde dolara na globalnom tržištu. A upravo o rezultatima koje će ostvariti The Way of Water ovise i ostali planirani nastavci. Stoga ako ste fan, držite palčeve.

Naša recenzija filma će uskoro, a do tada vam nekakva vodilja možda mogu biti ocjene na Rotten Tomatoes. Za sada je ocjena kritike 78% na ukupno 383 recenzije, a ocjena gledatelja stoji na čak 92%. Što se Funko POP! figurica tiče one na Inverzijin webshop stižu u ožujku iduće godine.

Avatar: The Way of Water

Check Also

Prvi pogled na akcijski SF film Borderlands!

Lionsgate je konačno otkrio prvi pogled na njihov akcijski SF film Borderlands, adaptaciju popularnog serijala …

Uskoro stiže norveški film Kraken!

Norveški film Kraken trenutno se nalazi u fazi predprodukcije, s planiranim budžetom od 5,3 milijuna …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics