Autor Nebulom ovjenčanog SF romana “Annihilation” ima samo riječi hvale za filmsku adaptaciju

 

Pravi ljubitelji SF-a sjetiti će se filma „Ex Machina“, jednog od boljih žanrovskih ostvarenja posljednjih godina. Filma koji je gledatelje natjerao da ispitaju svoju percepciju, kao i odnos prema umjetnoj inteligenciji. „Ex Machina“ nije bez razloga osvojio nominaciju za najbolji originalni scenarij, a Oscar mu je izmaknuo samo zato jer SF ne prolazi dobro kod Akademije.

E pa ako ste se sjetili ovog inovativnog uradka, onda će vas još više razveseliti da režiser Alex Garland (koji je ujedno i scenarist filma „Ex Machina“), priprema novu poslasticu za fanove kvalitetnog SF-a. Kako Collider prenosi, “Annihilation“, adaptacija istoimenog hvaljenog romana Jeffa VanderMeera dobila je pozitivne kritike samog autora koji je imao priliku pogledati nedovršenu verziju filma. Autor je pohvalio nadrealnu atmosferu filma kao i spektakularne vizualne efekte. Posebno se ističe njegova usporedba s kultnim filmom 2001: Odiseja u svemiru, što morate priznate zvuči izuzetno primamljivo. Nešto kasnije na svojoj Facebook stranici, VanderMeer je izjavio da je još pod utiskom viđenoga, da nas očekuje „mind-blowing, predivno, prestrašno i izuzetno napeto iskustvo“ – više nadrealno nego sam predložak.

Annihilation ima sve elemente potrebne za uspjeh. Ova priča o četiri žene koji se u bliskoj budućnosti zapute u misteriozno područje na teritoriju Sjedinjenih Američkih Država, naziva Area X, okupila je zvjezdanu postavu (Natalie Portman, Gina Rodriguez, Tessa Thomphson i Jennifer Jason Leigh).  One čine dvanaesti znanstveni tim poslan u ovo nadrealno područje pod strogom izolacijom, iz kojeg se nitko nije vratio, barem ne u ljudskom obliku. Oscar Isaac glumit će muža biologinje koju igra Portman, nestalog u prethodnoj ekspediciji.

Iako je premijera planirana tek za iduću godinu, uz ovakav književni predložak, režisera i glumačku postavu, već sada možemo pretpostaviti da nas čeka jedno zaista izuzetno ostvarenje.

Check Also

Renfield: finalni trailer otkriva puno novih scena s Cageom kao Drakulom!

Universal Pictures je netom objavio finalni trailer za film Renfield, horor komediju koja u fokusu …

Mrs. Davis: časna sestra bori se protiv umjetne inteligencije u novoj SF seriji Damona Linedlofa

Peacock je objavio puni službeni trailer za SF seriju Mrs. Davis. Serija istražuje svijet u …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics