Autor Nebulom ovjenčanog SF romana “Annihilation” ima samo riječi hvale za filmsku adaptaciju

 

Pravi ljubitelji SF-a sjetiti će se filma „Ex Machina“, jednog od boljih žanrovskih ostvarenja posljednjih godina. Filma koji je gledatelje natjerao da ispitaju svoju percepciju, kao i odnos prema umjetnoj inteligenciji. „Ex Machina“ nije bez razloga osvojio nominaciju za najbolji originalni scenarij, a Oscar mu je izmaknuo samo zato jer SF ne prolazi dobro kod Akademije.

E pa ako ste se sjetili ovog inovativnog uradka, onda će vas još više razveseliti da režiser Alex Garland (koji je ujedno i scenarist filma „Ex Machina“), priprema novu poslasticu za fanove kvalitetnog SF-a. Kako Collider prenosi, “Annihilation“, adaptacija istoimenog hvaljenog romana Jeffa VanderMeera dobila je pozitivne kritike samog autora koji je imao priliku pogledati nedovršenu verziju filma. Autor je pohvalio nadrealnu atmosferu filma kao i spektakularne vizualne efekte. Posebno se ističe njegova usporedba s kultnim filmom 2001: Odiseja u svemiru, što morate priznate zvuči izuzetno primamljivo. Nešto kasnije na svojoj Facebook stranici, VanderMeer je izjavio da je još pod utiskom viđenoga, da nas očekuje „mind-blowing, predivno, prestrašno i izuzetno napeto iskustvo“ – više nadrealno nego sam predložak.

Annihilation ima sve elemente potrebne za uspjeh. Ova priča o četiri žene koji se u bliskoj budućnosti zapute u misteriozno područje na teritoriju Sjedinjenih Američkih Država, naziva Area X, okupila je zvjezdanu postavu (Natalie Portman, Gina Rodriguez, Tessa Thomphson i Jennifer Jason Leigh).  One čine dvanaesti znanstveni tim poslan u ovo nadrealno područje pod strogom izolacijom, iz kojeg se nitko nije vratio, barem ne u ljudskom obliku. Oscar Isaac glumit će muža biologinje koju igra Portman, nestalog u prethodnoj ekspediciji.

Iako je premijera planirana tek za iduću godinu, uz ovakav književni predložak, režisera i glumačku postavu, već sada možemo pretpostaviti da nas čeka jedno zaista izuzetno ostvarenje.

Check Also

Sunny: prvi trailer za Appleovu crnohumornu SF triler seriju

Apple TV Plus objavio je prvi, intrigantan trailer za njihovu nadolazeću crnohumornu SF triler seriju …

Watchmen: prvi teaser trailer za animirani film od dva dijela

Sat otkucava! Warner Bros. Entertainment objavio je prvi teaser trailer za DC-jev dvodijelni animirani film …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics