Omiljena distopija se vraća u anime serijalu Blade Runner – Black Lotus

Blade Runner Ridleyja Scotta možda je jedna od najzanimljivijih, a svakako najkultnija distopija koju smo imali prilike vidjeti na velikom ekranu. Njegov sequel, Blade Runner 2049, u režiji Denisa Villeneuva dodatno je obogatio lore ove fascinante i mračne imaginacije (ne tako daleke) budućnosti. Nažalost, usprkos kvaliteti radnje, odličnoj glumi, te jednom od najboljih worldbuildinga koji smo imali prilike vidjeti na velikim ekranima „BR 2049“ nije dobro prošao na kino blagajnama, te smo ostali uskraćeni za sljedeći korak replikanta. Barem što se tiče filma.

Srećom, u današnje vrijeme, kina nisu više jedina mjerila kvalitete. Tako je fanove ove cyberpunk distopije prvo obradovala vijest da  je izdavač Titan Comics pripremio seriju stripova koji će se baviti događajima nakon filma. A danas je Deadline objavio vijest koja će nesumnjivo obradovati mnoge. Jer Alcon Media, vlasnik Blade Runner franšize, zajedno sa studijom Adult Swim i Crunchyroll pripremaju anime serijal – Black Lotus – koji će popuniti prazninu između dva filma. Sjetimo se, „BR 2049“ se događa nakon „blackouta“, katastrofalnog događaja koji je deaktivirao nadzorne čipove replikanata, ali i izazvao mini-nuklearnu zimu u nekim područjima poput Las Vegasa. Ljubitelji Blade Runner univerzuma, imali su prilike vidjeti trenutak pred kaos, u kratkoj ali odličnoj anime epizodi Blade Runner Black Out 2022 koju je režirao nitko drugi nego Cowboy Bebop veteran Shiniciro Watanabe.

Tako da nas jako veseli da Watanabe surađuje u funkciji kreativnog producenta i na Black Lotus animeu, kao i njegov suradnik s „Blackouta“ Shinji Aramaki (Appleseed). Pridružit će im se još jedan veteran, Kenji Kamiyama (Ghost in the Shell: Stand Alone Complex). Aramaki i Kamiyama će režirati sve epizode prve sezone. Sola Digital Arts, koja je radila animaciju za „Black Out“, zadužena je i za animaciju novog serijala. Kroz 13 polusatnih epizoda Black Lotus će istražiti svijet iz 2032 godine, deset godina nakon početka pobune replikanata, i katastrofalnog „blackouta“. Potencijal je velik, jer svijet Blade Runnera, iako drugačiji od našeg, dijeli neke zajedničke aspekte, poput problema s migracijama, klasnih sukoba, klimatskih promjena, ugrožavanja okoliša, kao i problema s umjetnom inteligencijom.

Sudeći prema izjavi showrunnera Andrewa Kosove i Brodericka Johnsona, Black Lotus je zamišljen kao dio ambicioznog crossovera između filma, stripa i serije, kojem je cilj bolje istražiti ovaj kompleksan i zanimljiv svijet, njegovu bogatu mitologiju i intrigantne likove.

Očekuje se da će produkcija započeti kad Aramaki i Kamiyama završe režiranje reboota serije Ghost in the Shell: Stand Alone Complex koja je najavljena 2017. godine.

Za sada nemamo više detalja, ali dobru ideju o tome što nas čeka u Black Lotus možete (ako već niste) vidjeti u Watanabijevoj mini epizodi.

Check Also

Good Omens: šanse za novu sezonu su prilično dobre!

U Amazonovoj i BBC-jevoj seriji Dobri predznaci (Good Omens) uživali su i kritičari i publika, …

Beyond Good & Evil: kultna igra dobiva filmski tretman!

Kultna Ubisoftova video igra Beyond Good & Evil dobiva filmski tretman na Netflixu! Redatelj filma …

Web Statistics