Andorijanci i Telariti konačno stižu u Star Trek: Discovery

Ususret sutrašnjoj epizodi Star Trek: Discoveryja, izašle su i prve službene slike nečega što smo svi jako dugo čekali. Radi se naime o slikama kultnih izvanzemaljaca, suosnivačima Ujedinjene Federacije Planeta uz ljude i Vulkance – Andorijancima i Telaritima. Prisjetimo se, i Andorijanci i Telariti pojavili su se u Treku na samom početku, u TOS „Journey to Babel“. No zbog problema sa prostetikom i limitiranog budgeta, njihovo je pojavljivanje bilo rijetko, pogotovo Andorijanaca. Situacija se promijenila tek sa zadnjom serijom – Enterprise – kada su Andorijanci, popularizirani u sada već legendarnom liku Shrana (Jeffrey Combs) postali stalni gost u seriji, a njihov temperament i aroganciju pamtimo do danas. Upravo zato, mnogi su fanovi bili zatečeni kada su ovi kultni plavi izvanzemaljci izostali iz posade Discoveryja, pogotovo jer je prva fotografija koju je tadašnji izvršni producent i jedan od kreatora serijala, Bryan Fuller, pokazao na twitteru, pokazivala andorijanske antene.

A sada, kada su konačno izašle slike za jedanestu epizodu „The Wolf Inside“ imamo priliku vidjeti i kako će Discovery prikazati ove izvanzemaljce. Ne trebate se bojati. Za razliku od kontroverznog redizajna Klingonaca, koji mnogima još nije sjeo, Andorijanci i Telariti izgledaju slično njihovim verzijama iz Enterprisea (usporedbu možete pogledati na zadnjoj fotografiji). To posebno važi za plave izvanzemaljce, koji uz minimalne prepravke izgledaju možda i najbolje do sada, dok se glavna promjena za konfliktne Telarite vidi u dodatku kljova, mada nismo sigurni je li to odlika svih Telarita ili samo ratničke kaste. Do sada smo imali prilike vidjeti samo diplomate.

Osim ove dvije vrste, na slikama možemo vidjeti i Sareka s prepoznatljivom bradicom kao simbolom Mirror Universe, ali i Voqa, albino Klingonca koji je bio jedna od glavnih tema debate u prošlim mjesecima. Ne sumnjamo da nas očekuje još jedna iznimno intrigantna epizoda.

A do tada, uživajte u fotografijama.

Star Trek: Discovery

Star Trek: Discovery

Star Trek: Discovery

Star Trek: Discovery

Star Trek: Discovery

Check Also

The Sandman: prvi pogled na Netflixovu adaptaciju!

I konačno nije samo san, jučer je objavljen prvi pogled na Netflixovu seriju The Sandman …

The Witcher: novi trailer i isječci za 2. sezonu Netflixove igrane serije!

Netflix je otkrio nekoliko novih video materijala i ekskluzivnih vijesti kako za drugu sezonu popularne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics