AMC Studios će adaptirati roman Black Sun Rebecce Roanhorse

Fantasy roman Black Sun će doživjeti svoju tv adaptaciju! AMC Studios je pobijedio u nadmetanju za prava na knjigu koja je ove godine bila nominirana za gotovo sve najprestižnije žanrovske nagrade: Huga, Nebulu i Locusa. Roman je objavljen 2020. godine, a potpisuje ga autorica Rebecca Roanhorse koja je već osvojila Huga, Nebulu i Locusa. Huga i Nebulu je dobila 2017./2018. godine za kratku priču Welcome to Your Authentic Indian Experience (Dobrodošli doživjeti autentično Indijansko iskustvo koje kod nas možete pročitati u 41. broju SF časopisa Sirius B), dok je Locusa osvojila 2019. godine za roman Trail of Lightning (prvi naslov serijala The Sixth World).

Black Sun je prvi naslov serijala Between Earth and Sky, čiji drugi dio nosi naslov Fevered Star te se očekuje u travnju 2022. godine. Riječ je o epskom avanturističkom romanu koji istražuje dekadenciju moći pod težinom povijesti i borbe pojedinaca koji se suprotstavljaju ograničenjima društva i njihove slomljene prošlosti u najoriginalnijem debiju serijala desetljeća.

Autorica romana će biti jedna od izvršnih producenata zajedno s Angelom Kang, showrunnericom serije The Walking Dead.

U svetom gradu Tovi zimski je solsticij obično vrijeme za slavlje i obnovu, ali ove godine se poklapa s pomrčinom Sunca, rijetkim nebeskim događajem koji je svećenik Sunca zabranio kao neravnotežu svijeta. U međuvremenu, iz udaljenog grada kreće brod kojem je odredište Tova a trebao bi stići točno na solsticij. Kapetanica broda, Xiala, je osramoćena Teek čija pjesma može smiriti vode oko nje jednako lako kao što može izobličiti čovjekov um. Njezin brod prevozi jednog putnika. Opisan kao bezopasan putnik, Serapio je slijep mladić s ožiljcima, zaogrnut sudbinom. Kao što Xiala dobro zna, kada se muškarac opiše kao bezopasan, on obično ispadne zlikovac.

Check Also

Foundation: David S. Goyer više nije showrunner Appleove serije!

Ranije ovog mjeseca pojavile su se informacije da se Appleova inače vrlo uspješna serija Foundation …

Otkriveno je kada stiže HBO-ova serija o Harryju Potteru!

Nakon što je J. K. Rowling bila minimalno uključena u iščekivani specijal Harry Potter 20th …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics