Nadolazeću Amazonovu seriju The Lord of the Rings će između ostalog režirati i J.A. Bayona

Kako prenosi Deadline, redatelj J.A. Bayona (Jurassic World: Fallen Kingdom, The Orphanage, The Impossible) će režirati prve dvije epizode Amazonove prikvel serije The Lord of the Rings. Bayona će također biti i izvršni producent zajedno sa svojim partnerom Belénom Atienzom.

“J.R.R. Tolkien je stvorio jednu od najizvanrednijih i najnadahnutijih priča svih vremena, i meni kao cjeloživotnom fanu je čast i zadovoljstvo se pridružiti ovom fantastičnom timu. Ne mogu dočekati odvesti gledatelje u Međuzemlje, da otkriju čuda Drugog doba, s do sada neviđenom pričom.” – izjavio je Bayona.

Riječ je o za sada najskupljem televizijskom serijalu, budući da je Amazon samo za prava platio 250 milijuna dolara. Amazon je također već potvrdio kako nas očekuje bar pet sezona ovog izuzetno skupog projekta. JD Payne i Patrick McKay su glavni scenaristički duo i showrunneri serije. Vjeruje se kako su dio scenarističkog tima i Gennifer Hutchison (Breaking Bad) i Bryan Cogman (Game of Thrones).

Radnja serije će se odvijati u Drugom dobu, poznatom i kao dobu Númenora. Drugo doba započelo je porazom Morgotha u Gnjevnom ratu i njegovim istjerivanjem s Arde. Trajalo je 3441 godinu, do Sauronova pada, nakon propasti Númenora, kad ga je porazio Posljednji savez vilenjaka i ljudi. Ovo doba je obilježilo uzdizanje Númenora, jačanje Saurona u Međuzemlju, kovanje Prstenova moći i početak sukoba između Saurona i vilenjaka zbog njih. Riječ je o razdoblju koje je relativno slabo opisano u Tolkienovim djelima i zapisima, za razliku od Prvog doba opisanog u Silmarillionu, ili Trećeg doba tijekom kojeg se odvija Gospodar prstenova. Osim nekoliko nagovještaja događaja iz Drugog doba, u Gospodaru prstenova postoji još nekoliko kraćih zapisa razdoblju od Morgothova pada na kraju Prvog doba i prvog Sauronova pada koji je obilježio početak Trećeg doba.

Seriju producira Amazon Studios u suradnji s Tolkien Estate and Trust, HarperCollinsom i kućom New Line Cinema. Produkcija ne seriji tek treba početi, ali se premijera očekuje negdje 2021. godine.

The Lord of the Rings

Check Also

Prvi trailer za Rick and Morty: The Anime!

Za sve vas kojima nikada nije dovoljno Ricka i Mortyja Adult Swim je predstavio službeni …

Prvi trailer za Marvelov film Captain America: Brave New World!

Marvel Studios je konačno objavio prvi teaser trailer i poster za Captain America: Brave New …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics