Amazonova serija The Wheel of Time je obnovljena za 2. sezonu!

Amazon je očito uvjeren da s adaptacijom The Wheel of Time imaju sljedeći veliki hit jer su prije nego što je prva sezona uopće dobila trailer, već službeno objavili da je serija obnovljena za drugu sezonu. S obzirom da je Jordanov epski predložak često uspoređivan s Martinovim serijalom Pjesme leda i vatre (A Song of Ice and Fire), inspiraciji iza HBO-ove megapopularne serije Igra prijestolja tada to zapravo uopće ne čudi. Također znamo i da će prva epizoda druge sezone nositi naslov A Taste of Solitude. Prva sezona je nedavno završila s produkcijom, pa se očekuje da ćemo je gledati još ove godine. Što se novosti tiče showrunner serije je indirektno dao do znanja kako nas uskoro konačno očekuje i prvi trailer.

“Vjera koju su Amazon Studios i Sony Pictures Television pokazali za The Wheel of Time je bila nevjerojatna tijekom cijelog procesa stvaranja ove serije. Dobivanje narudžbe za drugu sezonu prije nego što je prva sezona uopće premijerno prikazana, pokazuje iznimno povjerenju poslu koji radimo i samom predlošku, a mi ne možemo biti sretniji nego jesmo što nastavljamo živjeti i raditi u svijetu kojeg je stvorio Robert Jordan.” – izjavio je showrunner.

Showrunner, scenarist i glavni izvršni producent je Rafe Judkins (Agents of S.H.I.E.L.D., Chuck). Ostale izvršne producente čine: Larry Mondragon i Rick Selvage za Red Eagle Entertainment (Winter Dragon), Ted Field i Mike Weber za Radar Pictures (Jumanji: Welcome to the Jungle, Winter Dragon), Darren Lemke (Shazam!, Goosebumps, Winter Dragon), Marigo Kehoe i Uta Briesewitz (Westworld) koja je ujedno i režirala prve dvije epizode prve sezone. Ostali redatelji prve sezone su Wayne Yip, Salli Richardson Whitfield i Ciaran Donnelly.

Glavne uloge tumače Rosamund Pike (Gone Girl, Jack Reacher, Die Another Day) kao Moiraine Damodred, Josha Stradowski (Instinct) kao Rand al’Thor, Marcus Rutherford (Obey) kao Perrin Aybara, Barney Harris (Long Halftime Walk) kao Matrim Cauthon, Zoë Robins (The Shannara Chronicles) kao Nynaeve al’Meara, Madeleine Madden (Dora and the Lost City of Gold) kao Egwene al’Vere, Michael McElhatton (Game of Thrones, Chernobyl) kao Tam Al’Thor i Daniel Henney (Criminal Minds) kao Lan Mandragoran.

Smještena u svijet gdje magija postoji, ali je mogu koristiti samo žene, priča prati Moiraine, članicu “sjenovite” i utjecajne ženske organizacije Aes Sedai. Ona kreće na opasno putovanje s pet mladih muškaraca i žena, jer vjeruje da bi upravo jedno od njih moglo biti reinkarnacija iznimno jake individue za koju proročanstvo kaže da će ili spasiti ili uništiti čovječanstvo.

Domaće fanove će sigurno razveseliti da je Hangar 7 osigurao prava i da radi na prijevodu prve tri knjige serijala The Wheel of Time, od kojeg prva izlazi već ovu jesen.

Check Also

Novi pogled na Spider-Man: Across the Spider-Verse

Kad je Spider-Man: Into The Spider-Verse iliti Spider-Man: Novi svijet stigao u kina 2018. godine, …

Doom Patrol: trailer za 4. sezonu izaziva doslovnim krajem svijeta!

U slučaju da ne pratite DC-jevu seriju Doom Patrol to bi svakako trebalo promjeniti. Dolaze …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics