Amazon u veljači lansira sve dosadašnje epizode serije The Expanse, i to u preko 200 zemalja

Nakon što je otkazana na Syfy-u, te zatim uspješno i zasluženo spašena zahvaljujući fanovima i Amazonu, serija The Expanse sa svojom trećom sezonom stiže na Amazonov streaming servis 08. veljače.

Treća sezona će tako postati dostupna Amazon Prime korisnicima u preko 200 zemalja. Američki Amazon Prime je već od ranije imao u ponudi i prve dvije sezone serije, ali sad uz treću (ukupno 36 epizoda) one s 08. veljače postaju dostupne i internacionalnim korisnicima. Na žalost Amazon nas još uvijek nije razveselio s otkrivanjem datuma dolaska četvrte sezone, ali s obzirom da je snimanje pri samom kraju, i da je u službenoj obavijesti nevedeno da nova sezona stiže kasnije ove godine najvjerojatnije ćemo se morati strpiti do jeseni.

Tvorci i scenaristi serije su Mark Fergus (Iron Man) i Hawk Otsby (Children of Men), a showrunner je Naren Shankar. The Expanse producira Alcon Television Group, a sama serija je bazirana na iznimno popularnom serijalu Prostranstvo kojeg potpisuju Daniel Abraham i Ty Franck (pod spisateljskim imenom James S. A. Corey).

Glavnu glumačku postavu čine Thomas Jane (Deep Blue Sea), Shohreh Asgdashloo (Star Trek: Beyond), Steve Strait (The Covenant), Dominique Tipper (Fantastic Beasts and Where to Find Them), Wes Chatam (The Hunger Games), Cas Anvar (Punisher: War Zone), Frankie Adams (Mortal Engines), Shawn Doyle (Frequency), Chad L. Coleman (The Walking Dead), Florence Faivre (The Sia Renaissance) i Cara Gee (Empire of Dirt).

Od zanimljivosti izdvajamo kako je prema njegovoj IMDb stranici, kanadski glumac Clyde Whitham preuzeo ulogu Marsovskog premijera Nathana Smitha (iako IMDb stranice može editirati bilo tko za sada ova informacija djeluje vrlo uvjerljivo).

Serija The Expanse na stranici Rotten Tomatoes ima ocjenu kritičara od 90%, dok je ocjena publike čak 96%. The Expanse bi nas sa svojom četvrtom sezonom mogao i iznenaditi, jer kako je svojedobno showrunner Naren Shankar otkrio, golišave scene i jezik koji nije bio dozvoljen na Syfy-u jesu prihvatljivi na Amazonu, novom domu serije. Četvrta sezona će imati ukupno deset epizoda, tri manje nego uobičajeno, te će vjerojatno radi toga i tempo biti malo brži. Za sada jedini pogled na novu sezonu je onaj u vidu koncept arta objavljenog još prošle godine, koji otkriva prvi pogled na Ilus, borbeno polje između nezavisnih naseljenika, korporativnih snaga osiguranja i vanzemaljske tehnologije s kojom se svi još uvijek bore kako bi je razumijeli.

Check Also

Rebecca Ferguson pridružila se glumačkoj ekipi SF trilera Mercy

Rebecca Ferguson (Dune, Silo) glumit će uz Chrisa Pratta (The Tomorrow War, Jurassic World franšiza) …

Fallout: retro posteri glavnih likova serije!

Prime Video prvi je teaser trailer za seriju Fallout objavio još u prosincu 2023., a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics