Amazon radi na rebootu kultnog filma Dead Ringers

Amazon je naručio reboot kultnog medicinskog horor filma Dead Ringers (Ukleti blizanci) redatelja Davida Cronenberga iz 1988. godine. Ovaj puta riječ o seriji, a glavna uloga će umjesto muškoj osobi pripasti ženskoj i to ni manje ni više nego Rachel Weisz koja je navodno veliki fan originala. Weisz će uz to što će tumačiti glavnu ulogu biti i izvršna producentica serije. Glavna scenaristica je Alice Birch (Normal People). Iza projekta osim Amazona stoje kuće Annapurna Television i Morgan Creek Entertainment. Ostali izvršni producenti su Stacy O’Neil, Megan Ellison, Sue Naegle, Ali Krug, James G. Robinson, David Robinson i Barbara Wall.

Identične blizanke Mantle su najuspješnije, briljantne i najneobičnije osobe koje nikada niste upoznali. Jenake od glave do pete, ove dvije ginekologinje rade na misiji da promijene način na koji se porađaju žene. Droga, pionirska ali vrlo nelegalna medicinska istraživanja, seks i zaljubljivanje, sve je to dio drame koja je utemeljena na kultnom klasiku Davida Cronenberga iz 80-ih godina, a koja nas odvodi na bitno mračniji i čudniji teritorij nego što smo to mogli zamisliti.

U originalnom filmu glavnu ulogu/e je tumačio Jeremy Irons, blizance ginekologe koji u potpunosti koriste činjenicu da ih nitko ne može raspoznavati, sve dok se njihov odnos ne počene mijenjati na gore radi jedne žene. Poput ostalih klasičnih Cronenbergovih filmova poput The Fly i Crash, tako se i Dead Ringers igra s temama seksualnosti, istovremeno ispreplićući psihološke i fizičke vizuale.

Dok se očekuje da će serija imati sličan feeling, ipak je navedeno da će imati drugačiji ton, a i istraživati će teme poput ženskog zdravlja i problema s kojima se suočavaju samo zato što su žene, uključujući slabo financiranje, jer se fokusira na dvije profesionalne žene, blizanke Mantle, koje su izvrsne na svojim poslovima, ali istovremeno pokušavaju navigirati svojim životom i izvan posla. U seriji će blizanke dijeliti sve: lijekove, ljubavnike i želju da učine sve što je potrebno, uključujući pomicanje granica medicinske etike u pokušaju “izazivanja” zastarjelih postupaka kako bi zdravstvenu zaštitu žena stavile u prvi plan.

Check Also

Prvi pogled na Tron: Ares!

Disney je otkrio prvi pogled na Tron: Ares, koji predstavlja nastavak filma Tron: Legacy. Nemojte …

Prvi, jezivi trailer za horor film The Watchers

Warner Bros. Pictures i New Line Cinema objavili su prvi teaser trailer i poster za …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics