Službeno je! Amazon preuzima 4. sezonu SF serije The Expanse

Fantastična SF serija The Expanse je spašena. Vjerojatno već svi znate da je Syfy otkazao seriju usred treće sezone. Da je baš bilo neočekivano to je teško reći, jer unatoč kvaliteti, prikazivanje serije, pogotovo van američkog tržišta, kao i marketing jednostavno nisu bili na razini zadatka. No sad očekujemo da će se i te stvari promjeniti na bolje. Amazon je sigurno svjestan tih problema, no pitanje je da li su ta prava za prikazivanje uspijeli bolje ispregovarati, s obzirom da ih je za internacionalno streaming tržište držao i još uvijek za treću sezonu drži Netflix.

Detalji narudžbe su još uvijek nepoznati, ali Jeff Bezos je sinoć službeno objavio sretne vijesti u sklopu događanja National Space Society’s International Space Development Conference gdje je šef Amazona bio počasni gost, dok su članovi tima serije sjedili u publici. Zanimljivo, to se sve odigralo samo sat vremena nakon The Expanse panela u sklopu istog eventa gdje su sudjelovali izvršni producent i showrunner Naren Shankar te glumci Cas Anvar, Wes Chatham i Steven Strait. Kako je to izgledalo sinoć, kao i sam trenutak kada Bezos objavljuje da je serija spašena možete vidjeti u tweetu Casa Anvara.

Neminovno je i izvrsna kampanja fanova koja je i primarno bila usmjerena prema Amazonu doprinijela ovom pozitivnom razvoju situacije. Jednostavno nije bilo moguće ignorirati peticiju (koja je do sada prikupila više od 138 000 potpisa), fantastičan crowdfunding prelijetanja avionom s transparentom iznad Amazonovog sjedišta, intenzivnu kampanju #SaveTheExpanse na društvenim mrežama, lansiranje modela Roci u bliski svemir, ali i potporu poznatih poput G.R.R. Martina, Pattona Oswalda i dr.

Tvorci serije, producenti i svi ostali povezani sa serijom su se zahvalili fanovima što su ih podržali u teškim trenucima i nadaju se uzvratiti s još puno kvalitetnih sezona.

“Ne možemo biti više uzbuđeni nego jesmo što će The Expanse nastaviti živjeti na Amazon Primeu”, izjavili su jedni od osnivača i šefova Alcon Entertainmenta Andrew Kosove i Broderick Johnson. “Iznimno smo zahvalni da su Jeff Bezos, Jen Salke i njihov tim u Amazonu pokazali tolko vjere u našu seriju. Također želimo zahvaliti i Lauri Lancaster, predsjedavajućoj u Alcon Televisionu, na njezinom požrtvovnom trudu. Vrlo smo svjesni da ovo ne bi bilo moguće da nije osigurana takva jedinstvena, kreativna potpora fanova iz čitavog svijeta. Od reddit kampanja, do aviona, zahvaljujemo vam. Uspjelo je!”

Check Also

Ekskluzivne fotke i novi detalji iz Marvelove serije Secret Invasion!

Vanity Fair je netom objavio galeriju ekskluzivnih fotografija iz nadolazeće Marvelove serije Secret Invasion, koje …

House of the Dragon: 2. sezona će imati manji broj epizoda nego prva

Otkriven je broj epizoda druge sezone HBO-ove fantasy serije House of the Dragon iliti Zmajeve …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics