Amazon ove godine kreće u produkciju serije Fallout, otkriveni su i showrunneri!

U srpnju prošle godine Amazon Studios nas je iznenadio s viješću da razvijaju seriju Fallout, tv adaptaciju popularne franšize video igara. Od tada nismo čuli ništa o projektu, ali danas su konačno stigle prve novosti. Dakle, Amazon je službeno najavio kako uskoro ove godine kreću u produkciju, a otkriveni su i showrunneri serije: Geneva Robertson-Dworet (Captain Marvel, Tomb Raider) i Graham Wagner (Silicon Valley, The Office).

Od ranije već znamo da iza projekta stoje Amazon Studios i Kilter Films u suradnji s kućama Bethesda Game Studios i Bethesda Softworks. Tvorci i izvršni producenti serije su Jonathan Nolan i Lisa Joy za Kilter Films. Također sada je poznato i da će Jonathan Nolan režirati prvu epizodu. Ostali izvršni producenti su Athena Wickham za Kilter Films, Todd Howard za Bethesda Game Studios i James Altman za Bethesda Softworks.

Ovo je rijetka redateljska gaža za Nolana, koji je debitirao kao redatelj s epizodom CBS-ove serije Person of Interest, gdje je također bio tvorac i izvršni producent. Zatim je režirao pilot HBO-ove serije Westworld, koju je stvorio i producirao zajedno s Joy, kao i finale prve sezone i premijeru treće sezone hvaljene serije, koja se s četvrtom sezonom vraća kasnije ove godine.

Svijet Fallouta je onaj gdje budućnost koju su Amerikanci zamislili u kasnim četrdesetim eksplodira kroz nuklearni rat 2077. godine. Magija tog svijeta je okrutnost pustoši postavljenoj naspram utopijske ideje prethodnih generacije o boljem svijetu kroz nuklearnu energiju. On je ozbiljnog i grubog tona, no začinjen s momentima ironičnog humora i fantastikom filmova B kategorije.

Check Also

Prvi trailer za Marvelov film Captain America: Brave New World!

Marvel Studios je konačno objavio prvi teaser trailer i poster za Captain America: Brave New …

Prvi teaser za Netflixov distopijski film The Platform 2

Prvi pogled na Netflixov distopijski film The Platform 2 (Platforma 2) dobili smo još u …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics