Amazon je službeno naručio seriju The Wheel of Time

Još u travnju prošle godine smo pisali smo o tome da će Sony Pictures Television producirati tv adaptaciju The Wheel of Time iznimno popularnog književnog serijala autora Roberta Jordana (James O. Rigney Jr.). Ta vijest je stigla otprilike godinu nakon što je Harriet McDougal, žena pokojnog autora najavila prodaju prava velikom studiju. Sada je konačno službeno potvrđeno da će Amazon Studios zajedno sa Sony Pictures TV-om prodicirati seriju. No to nije sve, nego su otkrivene i neke informacije o radnji prve sezone:

Smještena u svijet gdje magija postoji, ali je mogu koristiti samo žene, priča prati Moiraine, članicu “sjenovite” i utjecajne ženske organizacije Aes Sedai. Ona kreće na opasno putovanje s pet mladih muškaraca i žena, jer vjeruje da bi upravo jedno od njih moglo biti reinkarnacija iznimno jake individue za koju proročanstvo kaže da će ili spasiti ili uništiti čovječanstvo.

Rafe Judkins (Agents of SHIELD, Hemlock Grove, Chuck) će biti showrunner, scenarist i glavni izvršni producent tv serije. Ostali izvršni producenti će biti: Rick Selvage i Larry Mondragon za Red Eagle Entertainment, Ted Field i Mike Weber za Radar Pictures (Beirut, Jumanji: Welcome to the Jungle) i Darren Lemke (Shrek Forever After). Harriet McDougal će također biti involvirana u projekt kao producentica i savjetnica.

The Wheel of Time je fantasy serijal od ukupno 14 knjiga koji započinje s naslovom The Eye of the World iz 1990. godine, a zvršava s A Memory of Light kojeg je nakon smrti autora 2007. godine završio Brandon Sanderson. Priča prati mladog čovjeka i njegovu grupu prijatelja prisiljenih napustiti svoje selo i krenuti u svijet koji nisu mogli ni sanjati.

The Wheel of Time

Check Also

The Adam Project: friške fotke iz Netflixovog SF filma!

Završilo je snimanje na Netflixovom SF filmu The Adam Project, a povodom obilježavanja te prilike …

Prvi pogled na Space Jam: A New Legacy, game on!

Film sa Zekoslavom mrkvom, LeBronom Jamesom, Mad Maxom, i lista se nastavlja… Da, pričamo o …

Web Statistics