Amazon je obnovio The Expanse za 5. sezonu!

Tek što smo dobili prvi trailer i datum izlaska četvrte sezone fantastične SF serije The Expanse, stigla je i obnova za petu sezonu. Amazon Studios je ovu divnu vijest obznanio danas tijekom ljetne novinarske TCA turneje. Dakle, sada se osim nadolazećoj sezoni možemo veseliti i tome da nećemo strepiti nad obnovom za petu sezonu.

The Expanse je incijalno bio u vlasništvu Syfy mreže, koji je seriju otkazao nakon treće, i ujedno kritički najbolje ocijenjene sezone (na stranici Rotten Tomatoes 3. sezona ima ocjenu od čak 100%). Nedugo nakon što je serija otkazana, poslije neviđene akcije fanova u priču je uskočio Amazon i preuzeo kormilo. Tvorci i scenaristi serije su Mark Fergus (Iron Man) i Hawk Otsby (Children of Men), a showrunner je Naren Shankar. Izvršni producenti serije su Naren Shankar, Andrew Kosove, Broderick Johnson, Laura Lancaster, Sharon Hall, Sean Daniel, Jason Brown, Daniel Abraham, Ty Franck i Dan Nowak.

Četvrta sezona je temeljena na romanu “Cibola Burn”, četvrtog naslova književnog serijala Prostranstvo (The Expanse) kojeg potpisuje James S. A. Corey (odnosno autorski dvojac Ty Franck i Daniel Abraham). Hangar 7 je domaći nakladnik koji objavljuje serijal Prostranstvo, a četvrti roman odnosno Cibola u plamenu je trenutno u prijevodu, i izaći u jesen ove godne (naslovnicu potražite podno teksta).

“S vratima Prstena otvorenim prema tisućama novih planeta, krvlju natopljena zlatna groznica započinje, i pokreće novi sukob između Zemlje, Marsa i Pojasa. U međuvremenu, na neistraženom planetu posada Roci se nalazi uhvaćena u iznimno nasilnom okršaju između zemaljskih rudarskih korporacija i očajnih naseljenika iz Pojasa, dok se izdiže nova smrtonosna prijetnja protomolekule.”

The Expanse na Amazon Prime stiže 13. prosinca.

The Expanse

Check Also

Snowpiercer: puni trailer za 4. i ujedno posljednju sezonu serije!

Nakon što je prvi teaser objavljen početkom mjeseca AMC je objavio i puni trailer za …

37 godina nakon originalnog filma stiže Spaceballs 2

Amazon MGM Studios razvija nastavak kultne parodije Spaceballs (Svemirske lopte). Producenti projekta su Josh Gad …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics