Amazon je obnovio The Expanse za 5. sezonu!

Tek što smo dobili prvi trailer i datum izlaska četvrte sezone fantastične SF serije The Expanse, stigla je i obnova za petu sezonu. Amazon Studios je ovu divnu vijest obznanio danas tijekom ljetne novinarske TCA turneje. Dakle, sada se osim nadolazećoj sezoni možemo veseliti i tome da nećemo strepiti nad obnovom za petu sezonu.

The Expanse je incijalno bio u vlasništvu Syfy mreže, koji je seriju otkazao nakon treće, i ujedno kritički najbolje ocijenjene sezone (na stranici Rotten Tomatoes 3. sezona ima ocjenu od čak 100%). Nedugo nakon što je serija otkazana, poslije neviđene akcije fanova u priču je uskočio Amazon i preuzeo kormilo. Tvorci i scenaristi serije su Mark Fergus (Iron Man) i Hawk Otsby (Children of Men), a showrunner je Naren Shankar. Izvršni producenti serije su Naren Shankar, Andrew Kosove, Broderick Johnson, Laura Lancaster, Sharon Hall, Sean Daniel, Jason Brown, Daniel Abraham, Ty Franck i Dan Nowak.

Četvrta sezona je temeljena na romanu “Cibola Burn”, četvrtog naslova književnog serijala Prostranstvo (The Expanse) kojeg potpisuje James S. A. Corey (odnosno autorski dvojac Ty Franck i Daniel Abraham). Hangar 7 je domaći nakladnik koji objavljuje serijal Prostranstvo, a četvrti roman odnosno Cibola u plamenu je trenutno u prijevodu, i izaći u jesen ove godne (naslovnicu potražite podno teksta).

“S vratima Prstena otvorenim prema tisućama novih planeta, krvlju natopljena zlatna groznica započinje, i pokreće novi sukob između Zemlje, Marsa i Pojasa. U međuvremenu, na neistraženom planetu posada Roci se nalazi uhvaćena u iznimno nasilnom okršaju između zemaljskih rudarskih korporacija i očajnih naseljenika iz Pojasa, dok se izdiže nova smrtonosna prijetnja protomolekule.”

The Expanse na Amazon Prime stiže 13. prosinca.

The Expanse

Check Also

The Old Guard na Netflix stiže već sutra, 10. srpnja!

Netflix i Skydance su objavili novi video, fotografije i poster za akcijski fantasy film The …

Constantine: šuška se o novom filmu kojeg navodno razvija Warner Bros.

DC-jev John Constantine je tijekom godina doživio mnogo adaptacija, a sada kada J.J. Abrams razvija …

Web Statistics