Amazon je dao zeleno svjetlo za seriju Blade Runner 2099

Svemir Blade Runnera se i dalje širi. Amazon Prime službeno je dao zeleno svjetlo za Blade Runner 2099, nadolazeću limitiranu igranu seriju. Ridley Scott, originalni redatelj ima funkciju izvršnog producenta, dok ulogu showrunnerice, scenaristice i izvršne producentice nosi Silka Luisa (Shining Girls). Na projektu će biti involviran i Michael Green (Blade Runner 2049), ali samo kao izvršni producent.

“Originalni Blade Runner, koji je režirao Ridley Scott, smatra se jednim od najvećih i najutjecajnijih SF filmova svih vremena, a mi smo uzbuđeni što možemo predstaviti Blade Runner 2099 našim globalnim korisnicima Prime Videa. Počašćeni smo što možemo predstaviti ovaj nastavak franšize Blade Runnera i uvjereni smo da će udruživanjem s Ridleyjem, Alcon Entertainmentom, Scott Free Productions i iznimno talentiranom Silkom Luisom, Blade Runner 2099 održati intelekt, teme i duh svojih filmskih prethodnika.” – izjavio je Vernon Sanders, voditelj globalne telvizije za Amazon Studios.

Detalji radnje i dalje nisu otkriveni, ali naslov ukazuje da će se odvijati pedeset godina nakon događaja posljednjeg filma franšize pod redateljskom palicom Denisa Villeneuvea. Nadolazeća serija još je jedan projekt Blade Runnera iz Alcona, iako je to prvi igrani projekt produciran za televiziju. Prethodni nastavci Blade Runnera uključuju Blade Runner 2049, koji je osvojio Oscara 2017. i anime seriju za odrasle Blade Runner: Black Lotus iz 2021. godine.

Ostatak izvršnog producentskog tima za Blade Runner 2099 čine Andrew Kosove i Broderick Johnson za Alcon Entertainment, Cynthia Yorkin, Frank Giustra, Isa Dick Hackett, voditelj televizije za Alcon Ben Roberts, David W. Zucker i Clayton Krueger za Scott Free Productions, a tu je i Tom Spezialy koji je ujedno i scenarist.

Alcon Entertainment, koji posjeduje prava na Blade Runner, objavio je kako je Luisa razvila “provokativnu priču” za seriju.

Blade Runner 2099 još nema datum premijere.

Check Also

Friški trailer i posteri za film Deadpool & Wolverine

20th Century Studios i Marvel Studios objavili su novi trailer i postere za film Deadpool …

Novi pogled na Netflixov film The Platform 2!

Uskoro dolazi vrijeme za povratak u neugodnu stvarnost Netflixovog distopijskog filma The Platform 2 (Platforma …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics