Altered Carbon: najavljen je početak produkcije kao i novi likovi 2. sezone

Netflix je još prošlo ljeto naručio drugu sezonu SF serije Altered Carbon. No s novom sezonom najavljene su i određene promjene. Glavnu ulogu Takeshija Kovacsa preuzeo je Anthony Mackie, trenutno najpoznatiji po ulozi Falcona iz Marvelovog kinematografskog svemira. Mackie će tako zamjeniti Joela Kinnamana koji je glavni lik serije tumačio u prvoj sezoni. Također je došlo do izmjene i iza kamere, te se dosadašnjoj showrunnerici, scenaristici i izvršnoj producentici Laeti Kalogridis pridružila još jedna showrunnerica – Alison Schapker (Lost, Fringe, Almost Human) koja je također ujedno i izvršni producent. David Ellison, Dana Goldberg i Marcy Ross produciraju seriju za Skydance Television, a James Middleton (Terminator 3: Rise of the Machines, Terminator: The Sarah Connor Chronicles) je također jedan od izvršnih producenta.

Danas je objavljena najava za drugu sezonu serije, koja nije klasični teaser nego video koji nam je dao do znanja da je produkcija službeno započela te nam je ujedno predstavio likove koje ćemo gledati u nadolazećoj sezoni. Novi video je također potvrdio povratak nekih poznatih lica: Renée Elise Goldsberry kao Quellcrist Falconer i Chrisa Connera kao Poea. U novim ulogama osim već spomenutog glavnog lika ćemo gledati i Simone Missick (Luke Cage) kao Trepp; Dinu Shihabi (Tom Clancy’s Jack Ryan) kao Dig 301, Torbena Liebrechta (X Company) kao pukovnika Ivana Carreru i Jamesa Saitoa (The Terror) kao Tanasedu Hidekija.

Prva sezona se sastojala od deset epizoda, a za drugu je još srpnju prošle godine naručeno njih osam. Za sada nije poznat datum premijere nove sezone.

Netflix za sada nije dao konkretnije naznake u kojem će pravcu ići s drugom sezonom. Očekuje se da će se barem djelomično ako ne u cijelosti temeljiti na radnji druge knjige trilogije Takeshi Kovacs – Broken Angels, autora Richarda K. Morgana. Radnja druge knjige je smještena nekih 30 godina iza događaja ispričanih u Digitalnom ugljiku (Altered Carbon). Kovač više nije na Zemlji i ne radi posao privatnog detektiva. Sada je plaćenik, član organizacije Carrera’s Wedge na udaljenom planetu Sanction IV i radi ono što najbolje zna, ratuje i ubija. S obzirom na njegovu prošlost i činjenicu da je bio u Poslanstvu UN-a, uživa veliki ugled u svojoj jedinici. Međutim, to silno ubijanje i ratovanje utječe na njegovu psihu, uprkos njegovoj obuci, pa kada mu se ukaže prilika da dezertira i usput zaradi bogatstvo, objeručke prihvaća…

Altered Carbon

Check Also

Ekskluzivne fotke i novi detalji iz Marvelove serije Secret Invasion!

Vanity Fair je netom objavio galeriju ekskluzivnih fotografija iz nadolazeće Marvelove serije Secret Invasion, koje …

The Walking Dead: Dead City: otkriven je prvi teaser, službene fotke i datum premijere!

Danas je otkriven datum premijere za nadolazeći spin-off serije The Walking Dead (Živi mrtvaci) u …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics