Alien: razvija se novi film kojeg će režirati Fede Álvarez!

Netom je izašla vijest da stiže još jedan film Alien. Ovaj puta u redateljskoj stolici će se naći Fede Álvarez (Don’t Breathe, Evil Dead) koji će ujedno i napisati scenarij za film. Riječ je o samostalnom filmu, stoga nemojte očekivati ​​da će on pokrenuti vlastitu franšizu, a isto tako nemojte očekivati ni neko povezivanje s ranijim ostvarenjima. Ridley Scott će producirati projekt kroz svoju kuću Scott Free.

Projekt nije namijenjen za kina nego za platformu Hulu kao dio ambicija 20th Centuryja da snimi više od 10 filmova godišnje za Disneyjev streaming servis.

Navodno je Álvarez ogromni fan franšize i opušteno je ponudio jedan prijedlog Scottu još prije nekoliko godina. Ideja je ostala usađena u Scottov mozak do kraja prošle godine, kada je iz vedra neba nazvao Álvareza i pitao ga da li još uvijek zainteresiran za realizaciju. Álvareza nije trebalo dvaput pitati.

20th Century je odobrio projekt “čisto na snazi Fedeovog pitcha” – izjavio je predsjednik kuće 20th Century Steve Asbell. “Bila je to baš jako dobra priča s hrpom likova koje još niste imali prilike vidjeti.” Asbell je također govorio o Huluovom aspektu projekta i kako im to omogućuje da ne ugroze svoju viziju pritiskom klasičnog filma za velike ekrane. “To nije film koji mora biti sve [što se od njega očekuje] za sve ljude s tim ogromnim budžetima. Oni imaju priliku biti autentični, biti ono što jesu. A i ovo je bliže njegovim žanrovskim korijenima.”

Iako je pomalo razočaravajuće što film neće biti prikazivan u kinima s obzirom da je horor atmosfera uvijek bolja u velikoj mračnoj kino dvorani, barem zvuči kao da se Alien vraća svojoj dubokoj estetici horora.

Check Also

Fallout: retro posteri glavnih likova serije!

Prime Video prvi je teaser trailer za seriju Fallout objavio još u prosincu 2023., a …

Apple će ekranizirati kultni roman Neuromancer Williama Gibsona

Apple TV Plus naručio je seriju Neuromancer, adaptaciju istoimenog kultnog i nagrađivanog romana Williama Gibsona, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics