Alien: novi detalji radnje FX-ove nadolazeće serije!

U studenom prošle godine smo kroz kroz prvi poziv za casting FX-ove serije smještene u Alien svemir dobili prve detalje vezane uz likove Hermita i Wendy. Od tada su procurili novi detalji za te likova kao i sama radnja serije. No prije nego što nastavite s čitanjem, imajte na umu da sljedeće informacije sadrže spojlere. Ovi friški detalji dolaze iz istog izvora (The Illuminerdi) od kuda su došle i prve informacije o likovima u studenom.

Ukratko, serijal će predstavit novi korporativni entitet koji nosi naziv Prodigy Corporation, konkurenta zloglasnoj Weyland-Yutani Corporation s kojom su svi fanovi Aliena dobro upoznati. Za razliku od Weyland-Yutanijevih potpuno robotskih sintetika koji funkcioniraju pomoću algoritma umjetne inteligencije, fokus Prodigy Corporationa je prije na asimilaciji ljudske svijesti u sintetička tijela. Obje se tvrtke natječu za sljedeću najbolju revolucionarnu tehnologiju.

Upravo će lik Wendy biti taj svojevrsni sintetičko-ljudski hibrid. Izvješće opisuje ovu novu sintetičku varijantu kao “blizu savršenstva” – očita referenca na koncept “savršenog organizma” koji potiče Davida na stvaranje u filmu Alien Covenant.

Zvuči kao da će se serija dotaknuti ljudske opsesivne potrage za savršenstvom – pokušajem da nas se poravna s Bogom, da se ponovno igramo tvorca. To što je osnova za veći dio vizije Scottovih prikvela daje nadu da serija neće biti lišena te vizije.

Tvorac serije, Noah Hawley (Fargo, Legion) je nedavno u intervjuu izjavio sljedeće:

“Alien je fascinantna priča jer nije samo film o čudovištima; radi se o tome kako smo zarobljeni između primordijalne prošlosti i umjetne inteligencije naše budućnosti, gdje nas oboje pokušavaju ubiti. Radnja je postavljena na Zemlji u budućnosti. U ovom trenutku to opisujem kao Edison protiv Westinghousea protiv Tesle. Netko će monopolizirati struju. Samo još ne znamo tko će to biti. U filmovima imamo tu Weyland-Yutani Corporation, koja očito također razvija umjetnu inteligenciju — ali što ako postoje druge tvrtke koje pokušavaju gledati na besmrtnost na drugačiji način, s poboljšanjima kiborga ili downloadom ljudske svijesti u sintetike? Koja od tih tehnologija će pobijediti? To je u konačnici klasično znanstvenofantastično pitanje: zaslužuje li čovječanstvo preživjeti?”

Producenti su Ridley Scott i James Cameron. Serija se na malim ekranima očekuje 2023. godine.

Check Also

Snowpiercer: puni trailer za 4. i ujedno posljednju sezonu serije!

Nakon što je prvi teaser objavljen početkom mjeseca AMC je objavio i puni trailer za …

37 godina nakon originalnog filma stiže Spaceballs 2

Amazon MGM Studios razvija nastavak kultne parodije Spaceballs (Svemirske lopte). Producenti projekta su Josh Gad …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics