Alien: FX razvija prvu tv seriju za koju je zadužen Noah Hawley!

Došao je i taj dan, Alien je dobio svoju prvu tv seriju! Nije više riječ o nagađanju nego o službenoj vijesti. Kao veliki fan gotovo imam potrebu vrištati, ali bit ću oprezno optimistična iako je odabir osobe koja će biti showrunner serije iznimno obećavajući. Dakle, seriju će predvoditi Noah Hawley (Fargo, Legion), kao glavna kreativna osoba zadužena za projekt, ali i izvršni producent. FX je trenutno u pregovorima i sa samim začetnikom Alien franšize, Ridleyjem Scottom, koji bi također trebao uskočiti u stolicu izvršnog producenta. To mi se čini u redu, dokle god kreativa ostaje u sigurnim rukama Hawleyja.

John Landgraf, direktor FX-a je projekt najavio u sklopu Disneyjevog Dana investitora, gdje je to bila tek jedna od mnogih bombastičnih najava. Iako je meni ovo posebno draga vijest kao dugogodišnjem fanu franšize koja stvarno nužno treba svježu krv, s obzirom na ono što smo dobili sa zadnja dva filma. Ne znam za vas, ali zvuči čak pomalo intrigantno što će nas nova serija odvesti ni manje ni više nego na vrlo poznati teritorij – Zemlju. “Smještena u bliskoj budućnosti, to je prva priča o Alienima na Zemlji. Spajajući bezvremenski užas prvog filma Aliena s non-stop akcijom drugog, bit će to zastrašujuća i uzbudljiva vožnja koja će ljude oduševiti i izbaciti iz njihovih sjedala.”

Ova vijest također potvrđuje Disneyjeve daljnje planove za jednu od najznačajnijih franšiza 20th Century Foxa. Incijalno su to bila četiri originalna filma, pa zatim dva kvaziprikvela, plus Alien vs. Predator spin-offi (koji se tehnički ne smatraju dijelom kanona), videoigre, romani, stripovi, slikovnice i još mnogo toga.

Postavljanje priče na Zemlju je vrlo značajna stvar za franšizu. Jer na Zemlji se osim spinn-offa nije odigrao niti jedan film. Zapravo, velik dio radnje u sva četiri originalna filma upravo počiva na sprečavanju “ksenomorfa” da stigne na Zemlju. U Scottovom prikvelu Prometej otkriveno je da je ksenomorf biološko oružje koje su stvorili vanzemaljski inženjeri s točnom svrhom da se uništi sav život na Zemlji. Činjenica da će serija biti postavljena u bliskoj budućnosti sugerira da će ovo biti svojevrsni uvod u originalni film iz 1979. godine.

Check Also

Puni trailer za SF triler I.S.S.

Bleecker Street Films objavio je puni trailer za SF triler I.S.S., redateljice Gabriele Cowperthwaite (Blackfish, …

Epska bitka se nastavlja u prvom traileru za Godzilla x Kong: The New Empire

Warner Bros. Pictures i Legendary Pictures objavili su prvi službeni teaser trailer za Godzilla x …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics