Alien: FX-ova serija neće imati veze s likom Ellen Ripley

Na samom kraju prošle godine službeno je najavljena prva tv serija smještena u svemir Aliena! Serija se razvija za FX/Hulu, a na čelu projekta se kao showrunner i izvršni producent nalazi Noah Hawley (Fargo, Legion). O samoj radnji serije do sada nije bilo poznato puno. Saznali smo tek toliko da je smještena u bliskoj budućnosti, da se odvija na Zemlji, i da nas očekuje zastrašujuća i uzbudljiva vožnja koja bi nas trebala oduševiti. No sada smo konačno dobili nešto više informacija, koje je Hawley otkrio u intervjuu za Vanity Fair.

Hawley je tako otkrio da je upravo serija Alien njegov sljedeći projekt, i da je već napisao “prva dva scenarija”, koji u produkciju idu sljedeće proljeće. Također je istaknuo kako projekt zahtijeva puno specijalnih efekata. Što se tiče priče Hawley je naglasio kako se serija neće odvijati niti dotaknuti kultnog lika Ellen Ripley. “Ona je jedan od najsjajnih likova svih vremena i mislim da je njezina priča ispričana prilično savršeno, i ne želim se u nju petljati.”

Dotaknuo se i toga kako će se serija zapravo razlikovati od filmova, prvenstveno settingom. Priča je smještena na Zemlji, dok su filmske priče do sada bile prilično ‘zatvorenog’ tipa, smještene unutar svemirskog broda ili zatvora. Hawley je želio istražiti ideju što se dešava ako ne možete ‘zadržati’ Aliene. Također je otkrio da će se priča na nekom od nivoa baviti i nejednakošću. “Tako ćete vidjeti što se događa kada se ne riješi nejednakost s kojom se sada borimo. Ako mi kao društvo ne možemo shvatiti kako se podupirati i širiti bogatstvo, što će nam se onda dogoditi? Postoji ona sjajna lajna Sigourney Weaver gdje govori Paulu Reiseru: ‘Ne znam koja je vrsta gora. Barem oni neće jedno drugog zaj*** zbog postotka.’ Krajnje je vrijeme da facehuggeri i ksenomorfi zarinu svoje kandže u visoko rangirane rukovoditelje koji su odgovorni za to što su toliko zaposlenika poslali u njihovu propast.” Kako vam se to čini kao baza za priču?

Check Also

Prvi teaser trailer za film The Toxic Avenger!

Legendary Entertainment objavio je prvi teaser trailer za superherojski film The Toxic Avenger. Riječ je …

Wish: novi trailer i poster za Disneyjev animirani film!

Walt Disney Animation Studios objavio je novi trailer i poster za nadolazeći animirani film Wish. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics