Alien – 40. godišnjica: stigao je i treći kratki film Alien: Night Shift

Kako je i najavljeno danas je objavljen Alien: Night Shift, treći kratki film iz kolekcije od njih šest koje je 20th Century Fox odabrao za obilježavanje 40 godišnjice kultnog filma Alien.

Alien: Night Shift napisao je i režirao Aidan Michael Brezonick, a glavne uloge tumeče Amber Gaston, Terrance Kieth Richardson, Christopher Murray, and Tanner Rittenhouse. Kada je nestali svemirski vozač pronađen dezorijentiran, njegov kolega predlaže malo alkohola kao lijek. Pri samom zatvaranju nevoljko su pušteni u skladište kolonije gdje se vozačevo stanje rapidno pogoršalo, pa mlada radnica iz skladišta mora stvari preuzeti u svoje vlastite ruke.

Na žalost Alien: Night Shift se nije pokazao zadovoljavajućim uradkom, a kada to stiže od fana Aliena, to nije dobar znak. Previše je bezličan, i tek pokoji kadar pomalo spašava čitavu stvar, i to su pogađate oni s facehuggerom i chestbursterom. Van toga film nema gotovo ništa za ponuditi. Ni dobru glumu, napetost, ni zvuk, niti osvjetljenje koje kad je dobro izvedeno praktički preuzima funkciju jednog lika. I nakon svega što smo do sada pogledali u franšizi, čini nam se nemogućim ubiti Aliena s komadom drveta, pa makar i bio beba. Sve u svemu neuvjerljivo. Nadamo se da će idući kratki film biti bolje ostvaranje.

Ekskluzivno prikazivanje prva četiri filma već se održalo u sklopu Emerald City Comic Cona 15. ožujka, a zatim i 23. ožujka u sklopu Chicago Comic & Entertainment Expoa. Posljednja dva filma su prikazana 30. ožujka na WonderConu, a projekcije su bile popraćene i prigodnim panelom.

Za široku publiku kratki filmovi se objavljuju na tjednoj bazi na IGN-u. Na AlienUniverse.com i Alien Anthology društvene kanale filmovi stižu 03. svibnja, te će biti popraćeni s materijalima iza kamere.

Ostali filmovi na IGN stižu po sljedećem rasporedu:

19.04. ALIEN: Ore – kao iznimno vrijedna rudarka planeta s rudarskom kolonijom Lorraine nastoji poboljšati život za njezinu kćer i unuke. Kada se u njezinoj smjeni otkrije smrt kolege pod misterioznim uvjetima prisiljena je birati između bjega i oglušavanja na naredbe te sukobljavanja s vlastitim strahovima da se bori za sigurnost svoje obitelji. Film su napisale i režirale sestre Spear.

26.04. ALIEN: Harvest – preživjela posada oštećenog broda ima svega minute na raspolaganju kako bi došli do kapsula za evakuaciju. Senzor pokreta je njihov jedini alat koji ih navigira do sigurnosti dok biće iz sjena terorizira posadu. No najveća prijetnja bi se mogla skrivati ravno pred njihovim očima… Film je režirao Benjamin Howdeshell.

26.04. ALIEN: Alone – Hope, napuštena članica nasukanog broda Otranto je provela godinu pokušavajući održati brod i sebe živima dok se oboje polagano raspadaju. Nakon što otkrije skriveni teret, riskirat će sve kako bi upogonila slomljeni brod… Film je napisao i režirao Chris Reading.

U slučaju da ste propustili prvi film iz kolekcije Alien: Containment potražite ga na sljedećem linku, a drugi film po redu Alien: Specimen potražite ovdje.

Alien: Night Shift

Check Also

Snowpiercer: puni trailer za 4. i ujedno posljednju sezonu serije!

Nakon što je prvi teaser objavljen početkom mjeseca AMC je objavio i puni trailer za …

37 godina nakon originalnog filma stiže Spaceballs 2

Amazon MGM Studios razvija nastavak kultne parodije Spaceballs (Svemirske lopte). Producenti projekta su Josh Gad …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics