Alien – 40. godišnjica: stigao je teaser za 6 kratkih filmova

20th Century Fox je za obilježavanje 40 godišnjice filma Alien raspisao natječaj za kratke fanovske filmove. Primili su preko 550 razrađenih ideja te je za oživljavanje odabrano njih šest. Danas je Fox objavio prvi teaser, kao i kratke opise za odabrane filmove: Alone, Containment, Harvest, Night Shift, Ore i Specimen.

Ekskluzivno prikazivanje prva četiri filma održat će se u sklopu Emerald City Comic Cona 15. ožujka. Zatim će isti 23. ožujka biti prikazani u sklopu Chicago Comic & Entertainment Expoa. Posljednja dva filma će biti prikazana na WonderConu 30. ožujka, a projekcije će biti popraćene prigodnim panelom.

Za široku publiku će kratki filmovi biti objavljivani na tjednoj bazi na IGN-u. Prvi film na IGN stiže 29. ožujka. Na AlienUniverse.com i Alien Anthology društvene kanale filmovi stižu 03. svibnja, te će biti popraćeni s materijalima iza kamere.

ALIEN: Alone – Hope, napuštena članica nasukanog broda Otranto je provela godinu pokušavajući održati brod i sebe živima dok se oboje polagano raspadaju. Nakon što otkrije skriveni teret, riskirat će sve kako bi upogonila slomljeni brod… Film je napisao i režirao Chris Reading.

ALIEN: Containment – četvero preživjelih se našlo u maloj kapsuli za bijeg u dubokom svemiru. Pokušavajući povezati detalje koji su doveli do uništenja njihovog broda, shvaćaju da nisu sigurni da li mogu vjerovati jedni drugima da nisu zaraženi… Film je napisao i režirao Chris Reading.

ALIEN: Harvest – preživjela posada oštećenog broda ima svega minute na raspolaganju kako bi došli do kapsula za evakuaciju. Senzor pokreta je njihov jedini alat koji ih navigira do sigurnosti dok biće iz sjena terorizira posadu. No najveća prijetnja bi se mogla skrivati ravno pred njihovim očima… Film je režirao Benjamin Howdeshell.

ALIEN: Night Shift – kada je nestali svemirski vozač pronađen dezorijentiran, njegovi kolege predlažu malo alkohola kao lijek. Pri samom zatvaranju nevoljko su pušteni u skladište kolonije gdje se vozačevo stanje rapidno pogoršalo, pa mladi radnik iz skladišta mora stvari preuzeti u svoje ruke. Film je napisao i režirao Aidan Breznick.

ALIEN: Ore – kao iznimno vrijedna rudarka planeta s rudarskom kolonijom Lorraine nastoji poboljšati život za njezinu kćer i unuke. Kada se u njezinoj smjeni otkrije smrt kolege pod misterioznim uvjetima prisiljena je birati između bjega i oglušavanja na naredbe te sukobljavanja s vlastitim strahovima da se bori za sigurnost svoje obitelji. Film su napisale i režirale sestre Spear.

ALIEN: Specimen – noćna je smjena u “stakleniku” kolonije gdje botaničarka Julie pokušava zadržati neobične uzorke tla koje su uzmemirili njezinog osjetljivog labaratorijskog psa. Unatoč njezinom iznimnom trudu labaratorij neočekivano pokreće mjere zatvaranja i ona ostaje zatočena unutar njega. Ne znajući u tom trenutku da je iz misterioznog tereta oslobođen vanzemljski primjerak, te započinje igra mačke i miša, dok biće traži domaćina… Film je režirala Kelsey Taylor.

Check Also

Snowpiercer: puni trailer za 4. i ujedno posljednju sezonu serije!

Nakon što je prvi teaser objavljen početkom mjeseca AMC je objavio i puni trailer za …

37 godina nakon originalnog filma stiže Spaceballs 2

Amazon MGM Studios razvija nastavak kultne parodije Spaceballs (Svemirske lopte). Producenti projekta su Josh Gad …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics