Alien – 40. godišnjica: stigao je i četvrti kratki film Alien: Ore

Kako je i najavljeno danas je objavljen Alien: Ore, četvrti kratki film iz kolekcije od njih šest koje je 20th Century Fox odabrao za obilježavanje 40 godišnjice kultnog filma Alien.

Alien: Ore napisale su i režirale sestre Spear. Glavne uloge tumače Mikela Jay, Tara Pratt, Dalj Brar, Steven Stiller, Ambrose Gardener, Theresa Wong, Alexandra Quispe, Julie Boersema, Bola Omodara i Calder Stewart. Specijalne efekte odradio je Image Engine (District 9, Elysium, Chappie). Kao iznimno vrijedna rudarka planeta s rudarskom kolonijom Lorraine nastoji poboljšati život za njezinu kćer i unuke. Kada se u njenoj smjeni otkrije smrt kolege u neobičnim uvjetima prisiljena je birati između bijega i oglušavanja na naredbe te sukobljavanja s vlastitim strahovima da se bori za sigurnost svoje obitelji.

Ideja za ovaj kratki film je zapravo izašla iz sljedećeg:

posada: sedam
teret: dvadeset milijuna tona mineralnih ruda
smijer: povratak na Zemlju

Ore se za sada pokazao najboljim kratkim filmom projekta, iako i kod njega ima prostora za napredak. S heroinom u centru priče za koju svojski navijate, kao i nekoć prije. Film dostavlja relativno zadovoljavajuću razinu napetosti, i jako dobar setting i atmosferu, koja se čini kao da je sastavni dio nekog velikog filma. Protagonisti su također na visini zadatka, a dobit ćete i pogled na pravog potpuno odraslog Aliena.

Ekskluzivno prikazivanje prva četiri filma već se održalo u sklopu Emerald City Comic Cona 15. ožujka, a zatim i 23. ožujka u sklopu Chicago Comic & Entertainment Expoa. Posljednja dva filma su prikazana 30. ožujka na WonderConu, a projekcije su bile popraćene i prigodnim panelom.

Za široku publiku kratki filmovi se objavljuju na tjednoj bazi na IGN-u. Na AlienUniverse.com i Alien Anthology društvene kanale filmovi stižu 03. svibnja, te će biti popraćeni s materijalima iza kamere.

Preostala dva filma na IGN stižu na Alien dan:

26.04. ALIEN: Harvest – preživjela posada oštećenog broda ima svega minute na raspolaganju kako bi došli do kapsula za evakuaciju. Senzor pokreta je njihov jedini alat koji ih navigira do sigurnosti dok biće iz sjena terorizira posadu. No najveća prijetnja bi se mogla skrivati ravno pred njihovim očima… Film je režirao Benjamin Howdeshell.

26.04. ALIEN: Alone – Hope, napuštena članica nasukanog broda Otranto je provela godinu pokušavajući održati brod i sebe živima dok se oboje polagano raspadaju. Nakon što otkrije skriveni teret, riskirat će sve kako bi upogonila slomljeni brod… Film je napisao i režirao Chris Reading.

Alien: Ore

Check Also

Wednesday ruši rekorde gledanosti, ali koliko je serija zapravo dobra?

Burtonova nadnaravna serija Wednesday, o titularnoj kćeri obitelji Addams s Jennom Ortegom u glavnoj ulozi, …

Novi pogled na Spider-Man: Across the Spider-Verse

Kad je Spider-Man: Into The Spider-Verse iliti Spider-Man: Novi svijet stigao u kina 2018. godine, …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics