Alien – 40. godišnjica: stigao je i drugi kratki film Alien: Specimen

Kako je i najavljeno jučer je objavljen Alien: Specimen, drugi kratki film iz kolekcije od njih šest koje je 20th Century Fox odabrao za obilježavanje 40 godišnjice kultnog filma Alien.

Alien: Specimen je režirao Kelsey Taylor, a napisao Federico Fracchia. Glavne uloge tumače Jolene Anderson, Aubrey Wakeling i Goose. Radnja filma odvija se na planetu LV-492, tijekom noćne smjena u stakleniku 211 gdje botaničarka Julie pokušava “obuzdati” neobične uzorke tla koji su uzmemirili njezinog osjetljivog labaratorijskog psa. Unatoč njezinom trudu labaratorij neočekivano pokreće mjere zatvaranja i ona ostaje zatočena unutar njega. Ne znajući da je u tom trenutku iz misterioznog tereta oslobođen vanzemljski organizam, započinje igra mačke i miša, dok biće traži domaćina…

Sve u svemu kratki film nije loš, ali opet kao i prvi film iz kolekcije nije se istaknuo ničim velebnim. Estetski podsjeća na prve filmove franšize. Low-tech, ali iznimno detaljan. Ono što je zanimljivo su elementi koji zapravo do sada nisu bili istraživani u prijašnjim uradcima. Kakvi su staklenici u svemiru, kako to točno izgleda u jednoj noćnoj smjeni takvog staklenika, te da li se “slažu” psi i facehuggeri? Tu je i zgodan twist, ali nama je jednako tako nedostajalo draži originalnog filma, kako i ozbiljnije napetosti.

Ekskluzivno prikazivanje prva četiri filma već se održalo u sklopu Emerald City Comic Cona 15. ožujka, a zatim i 23. ožujka u sklopu Chicago Comic & Entertainment Expoa. Posljednja dva filma su prikazana 30. ožujka na WonderConu, a projekcije su bile popraćene i prigodnim panelom.

Za široku publiku kratki filmovi se objavljuju na tjednoj bazi na IGN-u. Na AlienUniverse.com i Alien Anthology društvene kanale filmovi stižu 03. svibnja, te će biti popraćeni s materijalima iza kamere.

Ostali filmovi na IGN stižu po sljedećem rasporedu:

12.04. ALIEN: Night Shift – kada je nestali svemirski vozač pronađen dezorijentiran, njegov kolega predlaže malo alkohola kao lijek. Pri samom zatvaranju nevoljko su pušteni u skladište kolonije gdje se vozačevo stanje rapidno pogoršalo, pa mlada radnica iz skladišta mora stvari preuzeti u svoje ruke. Film je napisao i režirao Aidan Breznick.

19.04. ALIEN: Ore – kao iznimno vrijedna rudarka planeta s rudarskom kolonijom Lorraine nastoji poboljšati život za njezinu kćer i unuke. Kada se u njezinoj smjeni otkrije smrt kolege pod misterioznim uvjetima prisiljena je birati između bjega i oglušavanja na naredbe te sukobljavanja s vlastitim strahovima da se bori za sigurnost svoje obitelji. Film su napisale i režirale sestre Spear.

26.04. ALIEN: Harvest – preživjela posada oštećenog broda ima svega minute na raspolaganju kako bi došli do kapsula za evakuaciju. Senzor pokreta je njihov jedini alat koji ih navigira do sigurnosti dok biće iz sjena terorizira posadu. No najveća prijetnja bi se mogla skrivati ravno pred njihovim očima… Film je režirao Benjamin Howdeshell.

26.04. ALIEN: Alone – Hope, napuštena članica nasukanog broda Otranto je provela godinu pokušavajući održati brod i sebe živima dok se oboje polagano raspadaju. Nakon što otkrije skriveni teret, riskirat će sve kako bi upogonila slomljeni brod… Film je napisao i režirao Chris Reading.

U slučaju da ste propustili prvi film iz kolekcije Alien: Containment potražite ga na sljedećem linku.

Alien 40. godišnjica

Check Also

Prvi pogled na film The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim

Pripremite se za povratak u Međuzemlje s anime filmom The Lord of the Rings: The …

Arcane: puni trailer za 2. sezonu Netflixove serije!

Za fanove Netflixove serije Arcane danas su stigle gorko-slatke vijesti. Netflix je konačno objavio dugoočekivani …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics