Alien – 40. godišnjica: stigao je prvi kratki film Alien: Containment

Kako je i najavljeno jučer je objavljen Alien: Containment, prvi kratki film iz kolekcije od njih šest koje je 20th Century Fox odabrao za obilježavanje 40 godišnjice kultnog filma Alien.

Alien: Containment je napisao i režirao Chris Reading, a glavne uloge tumače Gaia Weiss, Theo Barklem Biggs, Sharon Duncan Brewster i Adam Loxley. Radnja filma se odvija oko četvero preživjelih nakon eksplozije, koji su se našli u maloj kapsuli za bijeg u dubokom svemiru. Pokušavajući povezati detalje koji su doveli do uništenja njihovog broda, shvaćaju da nisu sigurni da li mogu vjerovati jedni drugima da nisu zaraženi…

Sve u svemu kratki film nije loš, ali nije ni ništa posebno. Početak je najbolji i najupečatljiviji dio, s vrlo interesantnim i jednostavnim prikazom smrti 23,000 ljudi, prije nego film u fokus stavi četvero preživjelih. Od te točke sve je vrlo jasno, predvidljivo i možda malo i previše poznato. No produkcijski za kratki film ove vrste je vrlo solidno.

Ekskluzivno prikazivanje prva četiri filma već se održalo u sklopu Emerald City Comic Cona 15. ožujka, a zatim i 23. ožujka u sklopu Chicago Comic & Entertainment Expoa. Posljednja dva filma će biti prikazana upravo danas, 30. ožujka na WonderConu, a projekcije će biti popraćene i prigodnim panelom.

Za široku publiku kratki filmovi će biti objavljivani na tjednoj bazi na IGN-u. Na AlienUniverse.com i Alien Anthology društvene kanale filmovi stižu 03. svibnja, te će biti popraćeni s materijalima iza kamere.

Ostalih pet filmova na IGN stižu po sljedećem rasporedu:

05.04. ALIEN: Specimen – noćna je smjena u stakleniku kolonije gdje botaničarka Julie pokušava “obuzdati” neobične uzorke tla koje su uzmemirili njezinog osjetljivog labaratorijskog psa. Unatoč njezinom iznimnom trudu labaratorij neočekivano pokreće mjere zatvaranja i ona ostaje zatočena unutar njega. Ne znajući u tom trenutku da je iz misterioznog tereta oslobođen vanzemljski primjerak, te započinje igra mačke i miša, dok biće traži domaćina… Film je režirao Kelsey Taylor.

12.04. ALIEN: Night Shift – kada je nestali svemirski vozač pronađen dezorijentiran, njegov kolega predlaže malo alkohola kao lijek. Pri samom zatvaranju nevoljko su pušteni u skladište kolonije gdje se vozačevo stanje rapidno pogoršalo, pa mladi radnik iz skladišta mora stvari preuzeti u svoje ruke. Film je napisao i režirao Aidan Breznick.

19.04. ALIEN: Ore – kao iznimno vrijedna rudarka planeta s rudarskom kolonijom Lorraine nastoji poboljšati život za njezinu kćer i unuke. Kada se u njezinoj smjeni otkrije smrt kolege pod misterioznim uvjetima prisiljena je birati između bjega i oglušavanja na naredbe te sukobljavanja s vlastitim strahovima da se bori za sigurnost svoje obitelji. Film su napisale i režirale sestre Spear.

26.04. ALIEN: Harvest – preživjela posada oštećenog broda ima svega minute na raspolaganju kako bi došli do kapsula za evakuaciju. Senzor pokreta je njihov jedini alat koji ih navigira do sigurnosti dok biće iz sjena terorizira posadu. No najveća prijetnja bi se mogla skrivati ravno pred njihovim očima… Film je režirao Benjamin Howdeshell.

26.04. ALIEN: Alone – Hope, napuštena članica nasukanog broda Otranto je provela godinu pokušavajući održati brod i sebe živima dok se oboje polagano raspadaju. Nakon što otkrije skriveni teret, riskirat će sve kako bi upogonila slomljeni brod… Film je napisao i režirao Chris Reading.

Alien 40

Check Also

Snowpiercer: puni trailer za 4. i ujedno posljednju sezonu serije!

Nakon što je prvi teaser objavljen početkom mjeseca AMC je objavio i puni trailer za …

37 godina nakon originalnog filma stiže Spaceballs 2

Amazon MGM Studios razvija nastavak kultne parodije Spaceballs (Svemirske lopte). Producenti projekta su Josh Gad …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics